Hlavní obsah

Dostál vyhrál poprvé anketu Českého svazu kanoistiky

Olomouc

Mistr světa v rychlostní kanoistice Josef Dostál vyhrál anketu o nejlepšího sportovce Českého svazu kanoistiky. Světový šampión na singlkajaku v olympijské disciplíně 1000 metrů a člen úspěšného čtyřkajaku převzal ocenění na slavnostním večeru dnes v atriu olomouckého BEA Centra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Dostál na archivním snímku

Článek

Anketa potřetí za sebou hledala nejlepšího sportovce všech sekcí kanoistiky, do té doby byl vyhlašován pouze kanoista roku z vodního slalomu a sjezdu na divoké vodě. Ve společném hlasování trenérů a funkcionářů dosud kraloval slalomář Vavřinec Hradilek.

"Uplynulý rok pro mě byl překvapivý v dobrém i špatném. Na mistrovství Evropy jsem se v uvozovkách potopil, ale mistrovství světa bylo skvělé - jak na singlu, tak na čtyřkajaku, se kterým jsme zajeli světový rekord," řekl Dostál.

Kategorii jednotlivců vyhrál před kolegou z reprezentace, kanoistou Martinem Fuksou, stříbrným a bronzovým medailistou z MS. Třetí skončil vodní slalomář Jiří Prskavec, jenž obhájil titul mistra Evropy a byl na stupních vítězů i na evropském a světovém šampionátu do 23 let.

Nejlepší posádkou jsou potřetí v řadě Daniel Havel, Lukáš Trefil, Dostál a Jan Štěrba, evropští a světoví šampióni na čtyřkajaku. V kategorii juniorů vyhrála všestranná Martina Satková - kajakářka, kanoistka, závodnice ve slalomu i sjezdu, která získala například stříbrnou medaili na olympijských hrách mládeže.

Reklama