Hlavní obsah

O medaile na SP v Bledu pojede devět českých lodí

Bled

Devět českých posádek ze čtrnácti se probojovalo do finále A na úvodní regatě Světového poháru veslařů v Bledu. V bojích o medaile nechybí ani olympijská vítězka z Londýna na skifu Miroslava Knapková, která suverénně vyhrála rozjížďku i semifinále. Její největší soupeřkou v neděli bude běloruská hvězda Jekatěrina Karstenová, vítězka druhého semifinále.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miroslava Knapková

Článek

Účast ve finále A si zajistili také bratři Jan a Ondřej Vetešníkovi na dvojskifu mužů lehkých vah, dvojskify Michal Plocek s Davidem Jirkou i Kristýna Fleissnerová s Lenkou Antošovou, skifaři lehkých vah Petr Čabla a Tereza Kocianová, párová čtyřka Vojtěch Řimák, Jaroslav Kedaj, Martin Basl, Adam Štěrbák, dvojka bez kormidelníka lehkých vah Milan Viktora, Adam Kapa a párová čtyřka Kamila Ondráčková, Lucie Heranová, Radka Novotníková, Lucie Žabová.

Nejlepší český skifař Ondřej Synek ve Slovinsku chybí, protože se soustředí na mistrovství světa ve francouzském Aiguebelette, které bude na přelomu srpna a září zároveň hlavní kvalifikací na olympijské hry v Riu de Janeiro.

Reklama