Hlavní obsah

Satková vyhrála poprvé v historii dvě disciplíny SP ve sjezdu

Pau

Martina Satková ovládla jako první žena v historii dvě disciplíny v závodu Světového poháru ve sjezdu na divoké vodě. Ve francouzském Pau zvítězila v klasickém sjezdu v kajaku i v kanoi, navíc ji čeká páteční kvalifikace v kanoi ve slalomu. Všestranná závodnice z Brna přitom vyhrála závod Světového poháru poprvé v kariéře.

Foto: Berka Kanoe.cz/Aleš, ČTK

Anežka Paloudová (vlevo) a Martina Satková. Archivní foto.

Článek

V kanoi zvítězila Satková o více než 15 sekund, na kajaku byla rychlejší než druhá žena v cíli o osm sekund. "Na kajaku se mi jelo lépe, byla to první kategorie, tak jsem měla více sil," řekla Satková na webu kanoe.cz. "Na kajaku se jela i obtížná cílová peřej, což mi vyhovovalo, protože takové divoké pasáže mám ráda. Na druhou stranu jsem ale byla ráda, že na kanoi jsme končily nad touto pasáží," uvedla.

Satková věří, že se obě disciplíny i kategorie dají kombinovat. V Pau to navíc časový program umožňuje. "Podle mě se to kombinovat dá, takže jsem ráda, že mám takovou možnost. Doufám, že zítra ve slalomové kvalifikaci se mi bude také dařit," věřila.

Kromě ní vyhrál klasický závod ve sjezdu kanoista Ondřej Rolenc, mistr světa ve sprintu z nedávného šampionátu, jehož stříbrnou medailí podpořil Antonín Haleš. Společnou trať se slalomáři hodnotil kanoista jako jednu z těžších. "V kanálu to nesmíte zkazit, pak následuje osm minut dřiny po téměř rovné vodě a nakonec velmi náročná peřej, do které už přijedete úplně vyčerpaní a snadno v ní můžete celý závod ztratit," řekl Rolenc.

Reklama