Hlavní obsah

Plavala skoro celá rodina! Francouzi přihlíželi spontánním českým oslavám

Pau

Distingovaní francouzští senioři se v cílovém prostoru slalomového kanálu v Pau nestačili divit. Oslavy parádního českého odpoledne se nesly v hodně rozverném duchu.

Foto: Ivana Roháčková

Spontánní radost českých vodních slalomářů po zisku tří světových medailí.

Článek
Fotogalerie

Už během kajakářského finále mělo české duo Ondřej Tunka, Vít Přindiš v hledišti hlasitou podporu, slyšet byly hlavně Tunkovy sestry. A když medailová bitva vyvrcholila senzačním dvojitým českým triumfem, propukl oslavný ryk naplno.

Táta překvapil

Do vody naskákali Tunka, Přindiš i stříbrná kanoistka Tereza Fišerová, v šatech se přidaly i Magdalena a Kristýna Tunkovy a po chvíli také otec nového šampióna Zdeněk. „Holky dělají takovou show docela často, ani mě nepřekvapily,“ usmíval se Tunka. „Ale když se ve vodě objevil i táta, to jsem překvapený byl,“ připustil svěřenec Jiřího Prskavce staršího přezdívaný Tuňák.

Vítěz Světového poháru Přindiš jel v Pau své první finále na MS, hned ho proměnil ve stříbro a s dojetím přijímal gratulace od přítelkyně Martiny. Dvě setiny, které ho dělily od zlata? Ty tolik neřešil.

„Cíl byl postup do finále a teď máme dvě medaile. Kdybych vyhrál, tak ta euforie bude asi ještě malinko větší, ale tím, že to vyhrál Ondra a jsme dva na stupních, to je úplně nádhera,“ zářil Přindiš.

Za rok o jediné místo

Pak za oběma medailisty přispěchali Jiří Prskavec, jenž vypadl v semifinále, nadšeně si s nimi plácal další bývalý šampión Vavřinec Hradilek, kterého v Pau čeká nedělní slalomkros. Oba zažili obdobný český double při mistrovství světa v Praze před čtyřmi lety.

Za rok se v Troji pojede evropský šampionát a Hradilek s Prskavcem si to rozdají o jediné volné místo v reprezentaci, protože medailisté z Pau mají nominaci jistou. „To je krásné, na Prahu se moc těším, bude to parádní akce,“ hlásil Tunka.

Reklama

Související témata: