Hlavní obsah

Olympijský tým biatlonistů doplnil veterán Dostál

ANTERSALVA

Téměř čtyřicetiletý Roman Dostál doplnil nominaci mužské biatlonové reprezentace na olympijské hry. V interním souboji o poslední volné místo dostal přednost před Tomášem Holubcem. Šéftrenér Ondřej Rybář o tom rozhodl v dějišti Světového poháru v Anterselvě na základě poměrně složitých kriterií hodnotících výsledky obou rivalů na závodech v Hochfilzenu, Pokljuce, Ruhpoldingu a Anterselvě.

Foto: Adidas

Roman Dostál

Článek

Rybář porovnal výsledky svých svěřenců s průměrným časem vždy prvních tří závodníků. "Roman Dostál byl v tomto žebříčku lepší o pět bodů," řekl Rybář spolupracovníkovi ČTK. "Skutečnost, že Tomáš nejede na olympiádu, neznamená, že vypadává z A týmu. Počítám s ním minimálně do doby mistrovství světa 2013 v Novém Městě na Moravě," dodal.

Devětatřicetiletý Dostál bude v olympijské výpravě druhým nejstarším sportovcem po bobistovi Ivu Danilevičovi. "Na jednu stranu cítím úlevu, na druhou mě to kvůli Tomášovi mrzí," komentoval trenérův verdikt Dostál. Mistr světa z roku 2005 ve vytrvalostním závodě pojede na své třetí hry. Předtím byl ale ještě třikrát necestujícím náhradníkem. Po této sezóně chce ukončit kariéru.

Reklama