Hlavní obsah

ČOV sehnal dodavatele oblečení, podle E15 to bude Alpine Pro

Český olympijský výbor se ve středu chystá představit nového dodavatele sportovního oblečení pro olympijský tým. Podle deníku E15 jím bude česká firma Alpine Pro, která by tak po 37 letech nahradila v pozici oficiálního dodavatele německého výrobce Adidas. Představitelé ČOV odmítli informaci komentovat a nepotvrdila ji ani sama firma.

Článek

"Nemohu to potvrdit, protože smlouva se podepíše skutečně až ve středu," řekl v pátek tiskový mluvčí ČOV Jan Martinek. Martin Suchánek z oddělení sponzoringu Alpine Pro deníku E15 jednání s ČOV nepopřel. "Podporujeme hodně dobrých českých sportovců, ale obávám se, že zatím nemohu říct vše, co vím," uvedl Suchánek.

Adidas v prosinci oznámil, že neprodlouží smlouvu, podle níž v každém čtyřletém cyklu poskytoval českým olympionikům zboží za 20 miliónů korun. ČOV nyní pravděpodobně našel náhradu v domácích zdrojích.

Alpine Pro je česká firma, která se specializuje na lyžařské a outdoorové vybavení. V současné době ho poskytuje například biatlonové reprezentaci, krasobruslaři Tomáši Vernerovi a veslaři Ondřeji Synkovi.

Reklama

Související témata: