Hlavní obsah

Nedvěd bude při olympiádě komentovat hokej

TURÍN/PRAHA

V nezvyklé úloze se na nadcházejících olympijských hrách představí jeden z nejlepších českých fotbalistů současnosti Pavel Nedvěd. Hvězda Juventusu Turín si ve svém současném bydlišti vyzkouší roli komentátora. Nebude však zasvěceně hovořit o fotbale, kterému výborně rozumí, ale o hokeji.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Nedvěd totiž bude pro italské fanoušky hodnotit umění českých hokejistů, jak prozradil na webové stránce fotbalového svazu.

Třiatřicetiletý Nedvěd se dokonce začal na svou novou úlohu již připravovat. "Dokonce jsem nedávno poskytl jednomu italskému deníku rozhovor, ve kterém se mne ptali hlavně na hokejové věci," řekl Nedvěd. Z jeho pohledu nejprestižnější souboj Česká republika - Itálie ale osobně neuvidí. "Když budou hrát naši kluci s Italy, tak budu zrovna hrát s Juventusem zápas mimo Turín," zalitoval nejlepší fotbalista Evropy roku 2003.

Rodák ze Skalné u Chebu se ke komentování dostal náhodou. Zhruba před rokem jej totiž oslovili zástupci televize RAI. "Přišli za mnou, jestli bych to nechtěl zkusit. Souhlasil jsem, i když toho o hokeji moc nevím," uvedl Nedvěd.

Znalostmi se může pyšnit

Vzhledem k tomu, že sleduje NHL a speciálně výkony Čechů, jejichž výkony bude komentovat, může se nějakými znalostmi pyšnit. "Snad tak na mikrofon něco televizním divákům přece jen řeknu," věřil fotbalista, který se před klíčovými barážovými duely o postup na letošní mistrovství světa opět vrátil do reprezentace.

Jeho Juventus sice hraje v průběhu olympiády zápasy výhradně mimo Turín a Nedvěd tak bude často mimo domov, přesto věří, že některé výkony českých sportovců na hrách osobně uvidí. "Doufám, že to nějak skloubím dohromady. Na něco se určitě vydám, protože mne láká kromě konkrétních sportů také olympijská atmosféra. Chtěl bych vidět (Kateřinu) Neumannovou, skoky na lyžích a samozřejmě naše hokejisty," řekl Nedvěd. Společně s manželkou prý zřejmě navštíví i krasobruslařskou soutěž. "Žena mě tlačí, abychom na něj šli," řekl.

Reklama