Hlavní obsah

Dráhu hrůzy v Turíně moc neupravili, Čechy ale neděsí

PRAHA

Praskaly kosti, lékaři byli v pohotovosti, když se v předolympijské sezóně začalo v Cesaně jezdit v novém ledovém korytě. Dráha hrůzy. Tak bylo nazýváno nejproblematičtější sportoviště her. Sáňkaři běsnili: Spodek se musí upravit!

Foto: www.lapresse.it

Olympijská dráha v italské Cesaně.

Článek

"Ale nic velkého se tam nestalo, jen nastavili jednu zatáčku," říká šéf domácí sáňkařské asociace Drahoslav Hušek. Pády zcela nevymizely, v téhle sezóně se tam potloukla slovenská dvojice. Mírné klesání střídá strmá koncovka. "V ní jsou tři zatáčky, v jedné je výjezd stále nízký. Ale našim závodníkům to nedělalo problémy," pokračuje Hušek.

"Dráha je zvláštní a zajímavá. Nemůžu říci, že je lehká ani těžká. Vrchní část je pomalá, a když člověk nejede uvolněně a udělá chybu, tak to už nedožene," líčí pro ČTK Markéta Jeriová. Na rozdíl od dalších reprezentantů, Jakuba Hymana a Lukáše a Antonína Brožových, startovala už před čtyřmi roky v Salt Lake City a byla tam devatenáctá. Její loňský vzestup se letos zasekl. "Čekal jsem víc, ale může být do 12. místa," říká Hušek.

Co nová dráha znamená pro bobisty? "Budou se tam dělat chyby, ale je lehčí, bude víc rozhodovat materiál," říká pilot české dvojky i čtyřky Ivo Danilevič a nemíní, že by ji úpravy ovlivnily. "Mám pocit, že se na ní nic nezměnilo." Nenacházejí žádnou větší záludnost. "Žádné problémy s přetížením, nic složitého. Havárie byly, ale ruský pilot si před ní sám ukopl řízení, další zaspali."

Reklama

Související témata: