Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - první den

PRAHA

Čtyři sady medailí se budou v sobotu rozdávat na zimních olympijských hrách v Turíně. O cenné kovy budou usilovat také čeští biatlonisté ve vytrvalostním závodu na 20 km, sdruženáři v klasickém závodu a akrobatická lyžařka Nikola Sudová.

Článek

Sudová patří k velkým medailovým nadějím a pro Turín má připraveno salto mimo osu s krosem. Velmi obtížný skok si v závodě naposledy vyzkoušela v sobotu při olympijské generálce ve Špindlerově Mlýně. "Ukázalo mi to, že dokážu ten skok jakžtakž ustát, skočit v plné rychlosti a pod psychickým nátlakem," řekla novinářům. Myslí, že má šanci na medaili. "Ale do pěti budu na olympiádě spokojená."

Biatlonistu Romana Dostála čeká v sobotu vytrvalostní závod na 20 kilometrů, který loni na mistrovství světa vyhrál. Vedle Dostála se úvodního závodu v českých barvách zúčastní zřejmě Michal Šlesingr, Tomáš Holubec a Zdeněk Vítek.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz:
Kompletní dění ZOH v Turíně - první den

V široké biatlonové špičce bude pozornost upřena především na čtyřnásobného obhájce z her v Salt Lake City Oleho Einara Björndalena z Norska. Velkým soupeřem mu budou hlavně vedoucí muž Světového poháru Francouz Raphael Poirée a silná německá enkláva.

V sobotním klasickém závodě v severské kombinaci bude chtít prokletí velkých akcí zlomit Hannu Manninen. Sedmadvacetiletý Fin vyhrál rekordních 42 závodů Světového poháru, ale na individuální medaili z olympijských her nebo MS zatím čeká marně.

Vítěz Turné čtyř můstků Janda a další tři Češi absolvují v sobotu kvalifikaci, první olympijský závod skokany čeká v neděli. V sobotu se představí v ledovém korytu v Cesaně sáňkař Jakub Hyman.

Program ZOH - sobota 11. února:
Akrobatické lyžování
15:00, ženy - boule (kvalifikace - N. Sudová, Š. Sudová),
19:00, ženy - boule (finále).
Biatlon
13:00, muži - vytrvalostní závod na 20 km (Dostál, Šlesingr, Vítek, Holubec).
Saně
16:00, muži - jednotlivci (1. jízda - Hyman),
Severská kombinace
Klasický závod (Rygl, Churavý, Slavík, Chlum)
10:00, skoky - zkušební kolo,
11:00, skoky - 1. kolo,
12:08, skoky - finále,
15:00, běh na 15 km.
Skoky na lyžích (HS106)
17:00, jednotlivci - zkušební kolo,
18:00, jednotlivci - kvalifikační kolo (Janda, Matura, Sedlák, Mazoch, nebo O. Vaculík).
Kompletní program ZOH v Turíně

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články