Hlavní obsah

Valenta: Koleno leduji, ale chci skákat

TURÍN

Při jednom z posledních skoků v rámci úterního tréninku na kvalifikaci zimních olympijských her v Turíně si Aleš Valenta obnovil poranění vazu pravého kolena. "Normálně jsem dopadl na nohy, ale na dopadu šly trošku od sebe, a jedna noha šla do X," řekl Valenta k hrozivě vypadajícímu dopadu. Kvalifikace akrobatických skokanů je na programu až v pondělí.

Článek

"Chvíli jsem zůstal ležet a přiběhli za mnou lidé ze záchranky. Za okamžik jsem ale mohl normálně vstát a odejít," dodal k úternímu tréninku obhájce olympijského zlata ze Salt Lake City. Valenta. Krátké vyšetření ukázalo na natažený vnitřní vaz v pravém koleni. Na místě se o českého skokana starají doktor Vladimír Dobeš a vše konzultují po telefonu ještě s šéfdoktorem výpravy Jaroslavem Větvičkou, který je v Turíně.

Nyní mají akrobatičtí skokané volno, které Aleš využije k odpočinku poraněného kolena, které bolí. "Koleno leduji, otok naštěstí není... opíchli mi ho nějakou injekcí, beru prášky a mastím mastičky. Uvidíme zítra, resp. pozítří, jestli to půjde" říká. "Zítra ještě zkonzultujeme vše s Pavlem Kolářem, který je teď u Katky Neumannové. Pevně věřím, že to půjde. Chci prostě skákat a reprezentovat," dodal.

Reklama