Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - šestý den

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová ve čtvrtek nastoupí na start svého druhého závodu na olympijských hrách v Turíně. V nedělním skiatlonu získala stříbrnou medaili a den po 33. narozeninách ji čeká desetikilometrová trať klasickou technikou. Dalším tahákem programu bude také druhý zápas hokejistů, tentokrát se utkají se Švýcarskem.

Článek

V nedělním skiatlonu přišla Neumannová o zlato ve finiši s Kristinou Šmigunovou a Estonka patří na seznam největších soupeřek i nyní. Nejvíce se věří Fince Virpi Kuitunenové, počítat se musí také s Norkou Marit Björgenovou a Ruskami. Dalšími Češkami ve stopě budou Kamila Rajdlová a Eva Nývltová.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz
Události šestého dne ZOH

Podruhé se v olympijském turnaji představí také hokejisté, které po dnešním úvodním duelu proti Německu čeká od 13:00 zápas se Švýcarskem. I druhé utkání Češi odehrají podle rozhodnutí direktoriátu v bílých dresech, v brance by se měl podle plánů trenéra Aloise Hadamczika objevit Tomáš Vokoun. Největší pozornost bude zřejmě upřena na zápas Švédů proti Rusku.

Zbytek odloženého závodu družstev absolvují sdruženáři, jimž dnes druhé kolo skokanské soutěže nedovolil dokončit vítr. Na můstku v Pragelatu se začne skákat v 9:00, běh na 4x5 kilometrů je na programu od 15:00. Česká čtveřice Vodseďálek, Slavík, Rygl, Churavý je po prvním kole devátá, vedou Němci.

Napraví biatlonistky pověst?

Biatlonistky budou napravovat pověst, kterou jim pošramotily výsledky vytrvalostního závodu. Ve sprintu na 7,5 kilometru nahradí Irenu Česnekovou v českém kvartetu Lenka Faltusová, která tak zažije svou olympijskou premiéru.

Na patnáctikilometrové trati skončila nejlepší z reprezentantek Kateřina Holubcová na 46. pozici, až za ní byly Zdenka Vejnarová a Magda Rezlerová. Trenéra Jiřího Holubce vedle špatně načasované formy trápí i zdravotní stav týmu. Vejnarová se potýká s chřipkovým nachlazením a mírně indisponovaná prý je i Holubcová. První závodnice vyrazí na trať s dvěma střeleckými zastávkami v 12:00.

V krasobruslení už půjde jen o stříbro

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko si v úterním krátkém programu vybudoval velký náskok a sami jeho soupeři soudí, že ve volných jízdách už půjde jen o stříbrnou medaili. "Pokud by třikrát upadl, někdo by ho možná, ale jenom možná mohl předstihnout," řekl aktuálně druhý Američan Johnny Weir. Zatím na 22. příčce figuruje český reprezentant Tomáš Verner, který v 19:00 otevře program finálového večera.

Ve snowboardcrossu se pokusí postoupit z kvalifikace mezi 32 nejlepších Michal Novotný. V případě úspěchu by pokračoval v odpoledních vyřazovacích bojích.

Čtvrteční program ZOH (Češi):
Severská kombinace - družstva (odložený závod):
09:00, skoky - 2. kolo (ČR),
15:00, běh na 4x5 km.
Běh na lyžích:
10:00, ženy - 10 km klasicky (Neumannová, Rajdlová, Nývltová).
Snowboarding:
10:00, muži - snowboardcross (1. kvalifikační jízda - Novotný),
11:00, muži - snowboardcross (2. kvalifikační jízda),
14:00, muži - snowboardcross (osmifinále),
14:18, muži - snowboardcross (čtvrtfinále),
14:28, muži - snowboardcross (semifinále),
14:34, muži - snowboardcross (finále).
Biatlon:
12:00, ženy - sprint na 7,5 km (Holubcová, Vejnarová, Rezlerová, Faltusová).
Lední hokej mužů:
Skupina A:
13:00, Česká republika - Švýcarsko,
Krasobruslení:
19:00, muži - volné jízdy (Verner).

Reklama