Hlavní obsah

České hokejisty zničily promarněné přesilovky

TURÍN

Deset vyloučených měli hokejisté Švýcarska při čtvrtečním souboji s Českem v turínské hale Esposizioni. Z množství přesilových her však svěřenci trenéra Hadamczika nevyužili žádnou. Prohra byla logickým důsledkem tragické bilance.

Článek

"Švýcaři měli hodně vyloučených, ale my je nedokázali potrestat. To by se rozhodně nemělo stávat. Měli jsme jejich prohřešků využít," připustil popřekvapivé porážce útočník Martin Straka. "Šancí jsme měli spoustu. A když nedokážeme zužitkovat ani dvě tak dlouhé přesilovky pět na tři, je to složité. Musíme na tom zapracovat," přitakával obránce Pavel Kubina.

Mysleli, že to bude lehčí

Defenzivní forvard Jan Bulis přiznal, že na střídačce byli při dvojnásobných přesilovkách všichni hodně napjatí. "Říkali jsme si, že jestli nedáme gól v takových situacích, tak už vůbec. Skutečnost, že jsme tyhle výhody nevyužili, nás hodně srazila. Švýcaři totiž hru úplně zavřeli, strašně těžko jsme se dostávali do pásma."

Zarážející byl stejně jako ve středečním premiérovém vystoupení proti Němcům špatný výkon v první třetině. "Možná jsme je v úvodu trochu podcenili. Nedojížděli jsme puky a i v dalším průběhu byla každá jejich šance nebezpečná," soukal ze sebe Straka. "Mysleli jsme si, že to bude lehčí," přitakal Bulis. "První třetina z naší strany nebyla dobrá. Asi byli Švýcaři odpočatější. Velká škoda byla, že jsme po vyrovnání ve druhé třetině rychle inkasovali druhý gól, místo abychom šli do vedení," mínil Kubina.

Takové zápasy musíme vyhrávat

Všichni čeští hokejisté se shodli, že prohra je mrzutým příběhem rozjíždějícího se olympijského turnaje. Slibovali, že už se nic takového nebude opakovat. "Švýcaři byli lepší než Němci, ale je jasné, že tohle by se stávat nemělo. Takové zápasy prostě musíme vyhrávat. Proti Finsku musíme být lepší. Doufám, že už jsme si zaváhání vybrali," přemítal Straka.

"Přitom nás Švýcaři nepřekvapili. Těžko se přes ně procházelo, když stáli ve čtyřech na červené čáře. Ale to jsme věděli. Někdy musíme puk prostě nastřelit a ne se snažit procházet jen kličkami," přemítal Kubina.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články