Hlavní obsah

Hokejisté nastoupí proti Kanadě bez Židlického a Čajánka

TURÍN

Česká hokejová reprezentace nastoupí do posledního zápasu základní skupiny olympijského turnaje proti Kanadě bez obránce Marka Židlického a útočníka Petra Čajánka. Oba hráči se zranili v předešlém utkání proti Itálii a vedení týmu se rozhodlo šetřit je pro klíčový čtvrtfinálový duel, který úřadující mistry světa čeká v Turíně ve středu.

Článek

"Kdyby to bylo nutné, tak by dnes nastoupili. Nechceme ale riskovat," řekl fyzioterapeut reprezentace Pavel Kolář novinářům v průběhu dnešního dopoledního tréninku. Zatímco Židlický se na ledě haly Esposizione vůbec neobjevil, Čajánek se připravoval normálně s mužstvem.

Kouč Alois Hadamczik, který kvůli nachlazení sledoval dění pouze ze střídačky, však uvedl, že útočník St. Louis s největší pravděpodobností hrát nebude. Šanci předvést se od začátku zápasu tak dostane Rostislav Olesz.

Český tým se v repríze finále loňského mistrovství světa utká s Kanadou trochu nečekaně pouze o třetí místo v první fázi turnaje. Obhájcům zlata ze Salt Lake City stačí k tomu, aby udrželi Hadamczikův výběr na čtvrté pozici, nerozhodný výsledek.

Utkání začíná v 16:35 v hlavní hokejové aréně her Palasport Olimpico.

Reklama

Související témata: