Hlavní obsah

ZOH on-line: hokej Kanada vs. Česko

TURÍN

Poslední ostrá prověrka před středečním čtvrtfinále olympijského turnaje v Turíně čeká v hale Palasport Olimpico české hokejisty. Soupeřem jim bude obhájce zlata Kanada, proti níž národní tým nastoupí i s Jaromírem Jágrem. Chybět však budou Marek Židlický a Petr Čajánek, které chce trenér Alois Hadamczik šetřit na čtvrtfinále. Utkání můžete sledovat na tránkách Sport.cz on-line.

Článek

Příprava na reprízu finále loňského mistrovství světa byla bez tréninku na ledě. Byl sice v plánu hodinu po poledni na druhé ledové ploše haly Esposizioni, ale nakonec se nekonal. "Hráči se domluvili, že nebude," oznámil generální manažer Zbyněk Kusý. "Odpadla ale jen příprava na ledě," dodal Trličík.

"Měli jsme čtyři těžké zápasy v pěti dnech, takže padlo rozhodnutí, že se budeme připravovat na suchu," vysvětlil Trličík. Tým přitom absolvoval v Turíně jediný společný trénink v kompletním složení, souhra útoků i obranných dvojic vázne a přesilové hry působí hodně křečovitě...

ZOH on-line na Sport.cz:
Hokej Kanada vs. Česko

Však také někteří z borců přiznali, že by pobyt na ledě uvítali. "Nevím, kdo o tom rozhodl. Já se jen dozvěděl, že na led nepůjdeme," prohlásil třeba obránce Filip Kuba. "Netuším, kdy tohle rozhodnutí padlo. Byl jsem u lékaře. Ale já bych stejně na led nešel," vyložil zraněný bek Marek Židlický.

Nicméně tým zůstal v hale Palasport Olimpico, kde má kabinu, a hráči absolvovali individuální přípravu. "Někteří šli jezdit na rotopedy, jiní využili steppery nebo zašli do posilovny. Několik kluků si zahrálo fotbálek. Jaromír Jágr si chystal hokejky," líčil náplň týmu tiskový mluvčí Pavel Bárta. Jágr si navíc zkoušel brusle. Hlavní kouč Alois Hadamczik se přípravy v hale nezúčastnil. Trápí ho hlasivky a bere antibiotika. Proti Kanadě by na střídačce ale chybět neměl.

Bez Čajánka a Židlického

Většina hráčů se po návratu do olympijské vesnice rozhodla odpočívat. Proti Kanadě by měli chybět obránce Marek Židlický a útočník Petr Čajánek. "Židlický má zhmožděninu nohy po střetu s brankovou konstrukcí, a Čajánek si po pádu do střely zhmoždil nárt," pronesl Trličík. Oba hráče chce vedení týmu šetřit na čtvrtfinále, místo Čajánka by měl od začátku zápasu hrát Rostislav Olesz.

Postup do čtvrtfinále už mají český i kanadský tým jistý. "Kanaďané zatím dokázali přesně to, co my. Jenom mají o dva góly lepší skóre," neměl ze soupeře obavy Trličík. Hru Kanady trenéři rozebírali během včerejší odpolední porady, večer pak došlo na mítink s hráči. "Chceme před čtvrtfinále vylepšit herní stránku zejména z hlediska obrany," nastínil záměry Trličík. Že by tým šetřil síly před středečním čtvrtfinále, asistent trenéra odmítl: "V hlavách hráčů to být může, ale my se potřebujeme chytit."

Reklama

Související témata: