Hlavní obsah

Z okna kvůli tomu neskočím, říká Vokoun

Černé úterý si prožil v utkání proti Kanadě brankář Tomáš Vokoun. Jednička českého olympijského výběru inkasovala hned v úvodní třetině tři góly a od druhé části dostal přednost Milan Hnilička. "I kdybych vychytal proti Kanadě nulu, nemá to další den význam," říká Vokoun v rozhovoru pro Právo.

Článek

Během první třetiny jste inkasoval třikrát... Při prvním gólu jsem udělal chybu. Druhý padl po situaci, kterou těžko ovlivníte. A při třetí brance to možná taky byla moje chyba. Někdy forma odejde a člověk neví proč. Kdybych důvod znal, tak bych to nějak napravil.

Vyčítali vám něco spoluhráči? Sám bych od sebe čekal víc. Každý z kluků ví, že to není z lenosti nebo z podcenění. V kabině jsme taková parta, že kluci mě spíš povzbudili. Oni se omlouvají, že soupeře vůbec nechali vystřelit. Tohle rozhoduje o tom, že jsme dobré mužstvo. Věřím, že těžké okamžiky zvládneme.

O střídání jste si řekl sám? Trenéři rozhodli, že udělají změnu. Mužstvu pomohla. Když brankář inkasuje třikrát během třetiny, tak se většinou k takovému kroku sáhne.

Jste jedničkou českého týmu. Může vás tenhle výkon ovlivnit? I kdybych vychytal proti Kanadě nulu, nemá to další den význam. Už mnohokrát jsem absolvoval špatný zápas a druhý den jsem chytal dobře.

Budete připravený na čtvrtfinále? Je jedno, kdo bude chytat. Klíčové je, abychom bez ohledu na obsazení brankářského postu postoupili mezi nejlepší.

Jak se brankářské jedničce usíná po takovém výkonu? Většinou nemám problémy. Dostat tři góly není nic příjemného, ale z okna kvůli tomu neskočím. Je mi to nepříjemné kvůli klukům, kteří hráli výborně. Ale svědomí mám čisté, příprava probíhala, jak má být.

Jak jste to prožíval na lavičce? V druhé a třetí třetině jsme Kanadu jasně přehráli. Kanada dala tři góly na začátku a to rozhodlo.

Reklama

Související témata: