Hlavní obsah

Biatlonisty mrzela střelba, ale umístění ve štafetě brali

Karel Felt (San Sicario)Právo

Jednadvacetiletý benjamínek českého biatlonového týmu Ondřej Moravec rozběhl první úsek úterní štafety na 4x7,5 km fantasticky. Po jediné chybě na střelnici předával na druhé pozici...

Článek

"Bylo to suprové. Dnes jsem se cítil nejlépe z celého pobytu. Skvěle mi jely lyže. Rozjíždělo se pomaleji, takže zbývaly síly i do závěru. Střelba byla také dobrá, takže teď už si jen přeji, abychom to udrželi do šestého místa," říkal Moravec krátce poté, co poslal na trať Zdeňka Vítka.

"O tom, že poběžím první úsek, jsem se dozvěděl po pondělním tréninku. Tak nějak jsem s tím počítal. Už jsem ho jel dvakrát a docela se mi dařilo. Těšil jsem se na to. Trošku jsem ztratil už na první poloze vleže. Trochu foukalo, musel jsem korigovat mířidla, ale vyplatilo se to," liboval si Moravec s tím, že se na trati vyhýbal ještě dvěma borcům, kteří upadli.

Zdeněk Vítek právě střelbu pokazil. Dokonce musel absolvovat trestné kolečko, dlouhé sto padesát metrů.

Zato mistr světa Roman Dostál, i když mu také střelba nevyšla, sledoval část posledního úseku společně s novináři. "Při štafetách se není na co šetřit. Jelo se hodně rychle o přední pozice. Od začátku jsem se snažil držet vysoké tempo a dal do běhu hodně sil. Střelba nebyla nic moc, naštěstí jsem to po třech chybách vstoje zvládl při dobíjení a nemusel jsem na trestné kolo. Na střelnici zlobí vítr, musejí se korigovat mířidla, ale vstoje to u mne nebylo větrem, měl jsem toho dost. Musel jsem počkat, až se mi přestanou klepat nohy. Snažil jsem to pak doběhnout," říkal Roman Dostál, očima přilepený na výsledkové tabuli.

Souboj s hvězdou

"Škoda, byl to dobře rozjetý závod, ale i do osmičky to bude dobré," dodal ve chvíli, kdy se Šlesingr pral o páté místo s pětinásobným olympijským vítězem Norem Ole Einarem Björndalenem. "Ještě pojedu závod s hromadným startem. Spadlo mi to trošku do klína. Soupeři ale dělají blbosti a chyby a za to se platí," řekl v narážce na náhlý odjezd Rakušanů, jimž italská policie podle některých informací zabavila při razii přístroje na okysličování krve.

Po těsně prohrané bitvě s Björndalenem přišel i Michal Šlesingr... "S Norem jsme se chvíli střídali, ale v závěru získal nějaký metřík k dobru a to už jsem nestáhl, ale prohrát s ním není ostuda... Lyže nám jely dobře. Bohužel jsme tam hodně dobíjeli. I trestné kolečko se nám tam vešlo, což nás posunulo trochu dozadu, ale i tak si myslím, že šesté místo je pěkné," ohodnotil velmi dobrý výkon biatlonové štafety její finišman.

Reklama

Související témata: