Hlavní obsah

Hadamczik: Musíme se zvednout, stále je o co hrát

TURÍN/PRAHA

Zápas z kategorie nepovedených odkoučoval v semifinále olympijského turnaje trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. Jeho svěřenci v duelu se Švédy propadli, Seveřané je předčili na celé čáře. "Čím víc jsme chtěli, tím horší to bylo," uvedl Hadamczik bezprostředně po utkání v rozhovoru pro Českou televizi.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

Český tým dostal ledovou sprchu hned po 43 sekundách zápasu, po takřka okamžité Kubově trefě ale nebyl důvod k panice. Pak sice vrátil vedení na švédskou stranu Axelsson, celý tým ale dělal vše pro zvrat. Jenže prvních deset minut druhé třetiny připomínalo po třech švédských gólech horor...

"Čím víc jsme chtěli, tím to bylo horší. Dostali jsme gól hned na začátku zápasu. Švédové byli všude dřív, vyhrávali osobní souboje, dobře přihrávali a především stříleli góly," posteskl si trenér české reprezentace v rozhovoru pro Českou televizi.

"Soupeř nás předčil v pohybu, byl lepší v situacích jeden na jednoho. Nabádali jsme hráče, aby se snažili vyhrávat osobní souboje a nepouštěli Švédy do přečíslení. To se však nedařilo," podotkl kouč národního týmu.

Pohaslé hvězdy

Zvlášť tragický výkon podala v semifinále česká obrana, Hadamczik se ale záhy po zápase do obšírnějšího rozboru hry našich zadáků pouštět nechtěl. "Na vrub obránců šlo hodně gólů. Na hodnocení a kritiku je ale brzy. Zápas se prostě nepovedl," řekl.

Český tým, který Hadamczik do Turína přivezl, se hemží velkými jmény, některé hvězdy ale v dosavadním průběhu zaostávají za očekáváním, slabší chvíle prožívá třeba kapitán Robert Lang. Sáhne Hadamczik před utkáním o bronz po razantnějších změnách v sestavě?

"Pořád je o co hrát, musíme se dát dohromady. Každý hráč se musí vyrovnat sám se sebou a připravit se na maximální výkon. Není to o Langovi nebo odvaze nechat sedět kapitána. My se především nesmíme nechat dostat pod takový tlak a musíme dát první gól," prohlásil bývalý kouč české dvacítky.

Vzhledem k velkému množství příspěvků, které porušují pravidla, jsme se rozhodli diskusi zablokovat. Slušným čtenářům se omlouváme.

Reklama

Související témata: