Hlavní obsah

Neměli jsme šanci, uznal Straka

TURÍN

Jen pár světlých okamžiků předvedli čeští hokejisté v semifinále olympijského turnaje v Turíně, po většinu zápasu soupeř jasně dominoval. "Nebudeme si nic povídat, Švédové byli ve všem lepší. Byli rychlejší na puku, silnější. My jsme byli všude pozdě. Vůbec jsme neměli šanci," hodnotil zápas útočník Martin Straka.

Článek

"Při veškerém respektu ke Slovákům, Švédové jsou mnohem lepší. My jsme v obraně jsme jako celek totálně vyhořeli. Kdybychom hráli zodpovědněji, nemohlo být skóre tak divoké. Mezi útočníky a obránci jsme měli hrozně velkou díru. Sedm branek, to je moc i na krajský přebor. Těžko jich dáte na olympiádě osm," pronesl útočník Václav Prospal.

Hráči dobře věděli, že propadli zejména v obraně. Jakmile se švédští borci dostali do pásma před českého gólmana, bylo zle. "Pěkně nás tam rozebírali. Nahrávky skrz třetinu měli výborné. My jsme propadli ve středním pásmu a pak Švédové chodili do přečíslení," posteskl si útočník Milan Hejduk. "V našem pásmu si dělali co chtěli," věděl Straka.

Hráči cítili, že v utkání měli dvě naděje na zvrat. "Kdyby Petr Čajánek proměnil šanci, bylo to jiné. Pak jsme dostali góly za sebou a bylo zle. Další šance svitla po dvou rychlých trefách v druhé třetině, ale šestým gólem nás zpražili," rekapituloval Straka. To už byl v brance Tomáš Vokoun, který vystřídal Milana Hniličku. "Ale toho nemůžeme z naší prohry vinit. Ještě toho spoustu pochytal," zastal se gólmana Straka.

Reprezentanti věří, že i přes semifinálový propadák se bez medaile domů vracet nebudou. "Máme výhodu, že díky pořadí zápasů jsme získali pár hodin odpočinku navíc," říkal Straka. "Nesmíme i přes semifinálové zklamání dopustit, abychom domů odjeli jako zpráskání psi. Pořád jde přece o olympijskou medaili," ujistil Prospal, že mužstvo bude bojovat do poslední vteřiny sobotního zápasu. "Chtěli jsme zlato, ale každá medaile z olympiády je dobrá," přitakal Hejduk.

Reklama

Související témata: