Hlavní obsah

Běžci v balíku o dovolené nemluví, domlouvají třeba spolupráci

PRAGELATO

Když běží velká skupina běžců padesát kilometrů, padnou ledajaká slova, někdy i ostrá, když někdo někomu přišlápne lyži nebo do něj strčí... "To ano. O tom, kam se pojede na společnou dovolenou se v balíku rozhodně nemluví," usmíval se Lukáš Bauer. Přiznal ale, že kromě taktiky se domlouvají i docela prozaické věci...

Článek

"S německým běžcem Rene Sommerfeldem to máme přes hranice kousek. Už několikrát jsme spolu mluvili o spolupráci našich klubů. Povídali jsme si o tom i v průběhu padesátky."

Nejen s německým kolegou nebo slovenským běžcem Martinem Bajčičákem se prý dá domluvit i na spolupráci v průběhu závodu a vyhovět si. "Už jedeme domů, to bylo na tomhle závodě nejhezčí, že byl poslední," oddechl si Bauer s tím, že ho zklamala i organizace her. "Policisté mě nechtěli pustit ani na oficiální trénink, musel jsem se s nimi hádat a přelézat ploty."

I Milan Šperl se pouštěl do komunikace. "S Jirkou Magálem jsme se domlouvali, jestli mu pomůžu, a kde za to vezmeme. On chtěl na louce u vody, ale tam foukalo. Řekl jsem, že raději počkáme na stoupání. Tam za to vzal Cottrer. Jirka s ním kousek odjel, ale znovu se to celé sjelo," prozrazoval Šperl. "Já na Milanovi chtěl, aby mě střídal, v pomalejším tempu se pak dají ušetřit síly, ale taktizovat se v balíku nedá. Hlavně při občerstvení pak musíte dávat pozor na kolize nebo si sám můžete srazit pití," dodal Jiří Magál.

Reklama