Hlavní obsah

Bratři Kaberlové jsou poukázkou na medaili

TURÍN

Další medaili do už tak výstavní rodinné galerie hokejových úspěchů přidali v Turíně bratři Tomáš a František Kaberlovi. Podruhé v řadě se sešli na velkém turnaji, podruhé stanuli na stupních vítězů. Vydatně přispěli do sbírky, kterou začal plnit už v 70. letech minulého století jejich otec František starší, který vybojoval dva tituly mistra světa.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejoví bratři Tomáš (vlevo) a František Kaberleovi.

Článek

Když český tým v květnu minulého roku slavil triumf na mistrovství světa ve Vídni, oba patřili k nepostradatelným členům zlaté party. "Už jsme si v kabině s bráchou říkali, že musíme být v reprezentaci vždycky spolu, protože potom máme medaili jistou," smál se bezprostředně po vítězství v zápase útěchy Tomáš Kaberle.

Otec i synové jsou mistry světa a právě loňský triumf ve Vídni staví obránce, který si v Turíně dal s předstihem dárek ke čtvrtečním 28. narozeninám, nejvýše v kariéře. "Sice je olympiáda vrcholnou akcí, ale je tu více sportů, není to tak moc o hokeji. Na světovém šampionátu je to něco jiného, diváci jsou vtažení víc do hry. Samozřejmě, kdo má zlato z Nagana, kouká na to asi jinak. Já mám bronz, tak si cením víc zlata z Vídně," vysvětloval.

Už v sobotu časně z rána seděl v letadle směřujícím z Milána do Toronta. Jak jinak než s bratrem, který v Tomášově působišti přesedal na další spoj. "Moc jsme toho z olympiády neviděli, ale měl jsem radost, když ke konci turnaje chodilo pořád víc diváků," jen krátce rekapituloval turínskou misi Tomáš Kaberle.

V hlavě už přemítal nad zbytkem sezóny. "S Torontem jsme bod za play-off. Sezóna se nevyvíjí se, jak bychom chtěli. Ještě nás čeká velká přetlačovaná. Věřím, že to zvládneme a dostaneme šanci bojovat o Stanley cup," dodal.

Reklama