Hlavní obsah

Eliáš prodělal lehký otřes mozku, vynechá nejméně tři zápasy

NEW YORK

Minimálně tři další zápasy vynechá v NHL útočník New Jersey Devils Patrik Eliáš. Po hrubém faulu, jenž mu v sobotním zápase způsobil obránce Colorada Wilson, absovoval několik dalších lékařských vyšetření. Ta potvrdila lehčí otřes mozku, jiná vážná zranění se neprokázala. "Doufám, že brzo zase budu moci naskočit na led," vzkazuje ze zámoří kapitán českého olympijského týmu.

Foto: Rich Schultz, ČTK/AP

Patrik Eliáš (26) z New Jersey se raduje po vítězství nad Dallasem.

Článek

Patrik Eliáš je v současné chvíli v domácím léčení, otřesená hlava a naražený krk potřebují především klid a odpočinek. "Cítím se dobře, odpočívám a snažím se trochu zregenerovat bolavé tělo i hlavu," píše česká hvězda na svých oficiálních internetových stránkách.

Kontrolní vyšetření by měl Eliáš absolvovat na konci tohoto týdne. Konkrétní datum, kdy by se měl připojit k New Jersey, bude záviset na jeho aktuálním zdravotním stavu a výsledcích kontrolních vyšetření.

Že by ale měl přijít o olympijské hry ve Vancouveru, si Eliáš absolutně nepřipouští. "Brzy budu moci znovu hrát, už teď se těším na kluky z týmu. Ale především se těším, že už za měsíc budeme s našima klukama bojovat na olympiádě a věřím, že budeme fanouškům dělat radost. Já pro to udělám maximum!," tvrdí.

Reklama