Hlavní obsah

Uspěje Arsenal bez Rosického?

Eurotip.cz

Dvanácté kolo Premier league dnes uzavře šlágr na Emiretes stadium, domácím stánku Arsenalu. Gunners zde hostí velkého konkurenta v podobě Liverpoolu. Mezi oběma celky je pouhý bod rozdíl v tabulce a dnes se tak mohou míchat karty.

Článek

Forma Arsenalu je jako sinusoida; v počátku sezony měla klesající směr, poté šla nahoru a nyní je opět v nižších patrech. První krok zpět k vrcholu udělala možná v týdnu pohárovým utkáním v Evertonu, ve kterém Wengerovi muži zvítězili a postoupili v soutěži dál. Dá se říci, že Arsenal ale hraje stále stejně. Jeho největším problémem je produktivita, která je opravdu mizerná. Gunners jednoznačně patří mezi mužstva, jenž si během zápasu vždy vytvoří velkou převahu, ale v letošní sezoně se jim toho nedaří využívat. V dnešním utkání navíc bude týmu chybět kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který si natáhl při tréninku sval a je na dva týdny vyřazen. V pořádku je naopak náhradní brankář Manuel Almunia a bude tak dnes jistit z lavičky záda Jensi Lehmannovi. Do zápasové kondice ale ještě něco chybí Freddie Ljungbergovi a Julio Baptistovi. Dlouhodobě zraněnými jsou Lauren s Diabym. "Soupeři proti nám vždy brání a brání. Není to jednoduché se prosadit, navíc když mrhají časem zdržováním. Nazývám to antifotbalem a doufám, že se to časem změní," vysvětluje proč je těžké pro Arsenal vítězit záložník Cesc Fabregas.

Start Liverpoolu do aktuální sezony nebyl určitě růžový, ale poslední utkání dokazují, že tyto časy jsou zapomenuty a družina Rafaela Benitéze má sílu stoupat tabulkou výše. Minulý týden Reds vybojovali doma tři body stejně jako před čtrnácti dny, když zvítězili s Readingem i Aston Villou. Do sestavy se dnes vrací kapitán Steven Gerard, naopak zraněný je opět věčný smolař Mohamed Sissoko, který si vykloubil rameno. Na kraji zálohy by měl nastoupit Jermaine Pennat, jenž si odbyl premiéru v Premier league právě v dresu Arsenalu. Na hrotu nebude chybět nizozemská letní posila Dirk Kuyt. "Máme lepší momentální formu než Arsenal a chceme zvítězit," řekl sebevědomě holandský reprezentant.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Arsenal si u společnosti bwin vsadíte s kursem 1.95. Kurs na remízu má hodnotu 3.25 a na vítězství Liverpoolu 3.60.

Reklama