Hlavní obsah

Florida se potácí

, 16. listopadu 2006

Většina ze šesti čtvrtečních zápasů NHL se odehraje na kluzištích západní konference. V duelu strádajících mužstev přívítá Phoenix Chicago. Edmonton se pokusí doma rozjet další vítěznou šňůru proti St. Louis. Na východě bude chtít odpočinuté Toronto podruhé přesně po jednom týdnu znovu uspět na ledě Bostonu. Montreal dnes končí cestování po Floridě.

Článek

Panteři dlouho působili velmi čitelně. Na domácím ledě sbírali body, které posléze spolehlivě venku odevzdávali. Jejich situace se však již zhoršila, protože se venku vyhrávat nenaučili a doma body naopak ztrácet začali. Výsledkem je, že Florida vyhrála dva z posledních jedenácti zápasů a v jihovýchodní divizi se propadla na poslední místo. Velmi jí chybí Bertuzzi a pouze o jedno utkání více má na kontě Nieuwendyk, který má problémy se zády. Dnes by však měl být připraven nastoupit. V totéž doufá i Weiss. Domácí také řeší brankářský problém, protože Auld i Belfour mají úspěšnost zákroků pod 90 %.

Montreal odehraje tento týden již třetí zápas a byl by asi nejraději, kdyby sezóna začala až nyní. Poprvé se mu totiž povedlo vyhrát dvě utkání v řadě v normální hrací době. Oba zápasy odchytal Huet, ale při náročném programu je reálné, že dnes dostane šanci Aebischer. Do hry se včera vrátil obránce Dandenault, ale prim v týmu hrají další dva muži ze zadních řad Souray a Markov. První z nich včera rozhodl zápas dvěma přesilovkovými góly a dotáhl se na nejlepšího střelce mužstva Higginse, který je ovšem zraněn. Hosté zatím nebodovali venku pouze ve dvou z dosavadních devíti utkání.

Snad i z tohoto důvodu je bookmakeři bwin v dnešním zápase favorizují. Na domácí Floridu vypsali kurs 2,7. Hosté vyhráli v normální hrací době na ledě dnešního soupeře polovinu z posledních osmi zápasů. Montreal dnes čeká čtvrté utkání venku v šesti dnech a lze si na něj vsadit v kursu 2,1.

Reklama