Hlavní obsah

Uspěje ofenzivní síla Karlsruhe i s Roztokem?

Třinácté kolo 2. bundesligy dnes uzavře šlágr prvního s druhým - Karlsruhe doma přivítá Roztok. Oba celky mají na svém kontě 28 bodů a před svými konkurenty v boji o postup si už vybudovali velice solidní náskok.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Karlsruhe skončilo v minulém ročníku druhé nejvyšší německé soutěže na konečné šesté příčce, což je určitě dobrý výsledek, ale letos míří svěřenci trenéra Edmunda Beckera ještě výše. Prozatím tyto cíle naplňují, když jsou momentálně na samém čele tabulky. Během dvanácti odehraných kol prozatím nepoznali hořkost porážky a to především díky skvělé produktivitě. Třicet vstřelených gólů znamená průměr více než 2,5 branky na zápas. Není potom divu, že tabulku střelců soutěže vede s osmi zásahy Giovanniem Federico, který stejně jako druhý Edmond Kapllani obléká dres právě Karsruhe. Svou pověst ale neprokázali hráči Karlsruhe v minulém kole, když vstřelili pouze jednu branku Koblenzu, která stačila na zisk bodu. "Máme výbornou aktuální formu a to chceme dnes potvrdit," řekl kouč Becker.

Roztok stejně jako Karlsruhe ještě letos neprohrál. Úspěch má ale založen na odlišné taktice - skvělá obrana, která prozatím inkasovala pouze šestkrát, zdobí výběr trenéra Franka Pagelsdorfa. Dříve výborný záložník, který oblékal dres Dortmundu nebo Bielefeldu se zaměřuje především na defenzivní stránku a ta je poté opravdu těžko dobytná. Momentálně neinkasovala dvakrát v řadě. V minulém kole si Roztok s chutí zastřílel proti Braunschweigu, který si odvezl debakl 4:0. Střelecky se jednou prosadil i Enrico Kern, jenž se letos trefil už posedmé.

V minulé sezoně dokázala obě mužstva ve vzájemných soubojích využít domácího prostředí. Myslíte si, že v tomto trendu budou pokračovat i letos, pak si dnes vsaďte na domácí - kurs je 2.20. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.20. Kurs na hosty u společnosti bwin má hodnotu 3.00 rovné.

Reklama