Hlavní obsah

Britské derby v Celtic Parku

Velice zajímavý zápas se odehrál hned v úvodu letošního ročníku Ligy mistrů na Old Trafford. Domácí Manchester United v něm hostil Celtic Glasgow a po velké přestřelce se nakonec radovali Rudí ďáblové v poměru 3:2. Dnes se oba celky utkají v odvetě a Celtic neskrývá ambice odplaty.

Článek

Tradiční skotský klub je momentálně jasným lídrem své domácí ligové soutěže, když si vydobyl už 15bodový náskok na druhé Glasgow Rangers. Ve skupině F Ligy Mistrů je momentálně na druhé příčce se šesti body a na dobré cestě k postupu do další fáze. V létě mužstvo opustila hvězdná dvojice John Hartson - Roy Keane, ale zeleno-bílé to nijak nepoznamenalo spíše naopak. Hlavní oporou mužstva je nyní jednoznačně Japonec Shunsuke Nakamura, který svou kreativitou skvěle doplňuje britskou tvrdost. Na hrotu hraje chladnokrevný Kenny Miller, jenž se dnes vrací po lehčím zranění do sestavy a určitě bude chtít opět rozšířit svou skvělou letošní střeleckou bilanci; hrát už mohou rovněž i Jan Vennegoor of Hesselink a Thomas Gravesen. "Hesselink i Gravesen nám dnes určitě velmi pomůžou, jelikož v minulém utkání Ligy mistrů na hřišti Benfiky nám chyběla zkušenost," reagoval kouč Celticu Gordon Strachan na debakl 3:0, který jeho svěřenci v Portugalsku utržili.

Svěřenci Alexe Fergusona vstoupili do nové sezony opravdu famózně; jsou na čele Premier league a v Lize mistrů jim stačí už pouhý bod k jistotě postupu do další fáze. O víkendu opět prokázali svou skvělou formu, když dokázali zvítězit na hřišti Sheffieldu a udrželi si tak tříbodový náskok před londýnskou Chelsea. Právě s tou se utkají v následujícím kole elitní anglické soutěži a tomu dnes s největší pravděpodobností podřídí Sir Alex Ferguson sestavu. Jak, ale kouč Rudých ďáblů neupřesnil. "V Celtic Parku nás čeká velmi těžké utkání, ve kterém budeme muset ukázat svou kuráž a duševní sílu. Očekávám vzrušující utkání, plné ofenzivního pojetí hry. Ztratili jsme v Kodani, proto musíme vyhrát dnes, abychom skončili ve skupině první," řekl Ferguson.

Manchester je sice v Celtic Parku hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.85. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.20 a vítězství domácích s kursem 4.00 rovné.

Reklama