Hlavní obsah

Potvrdí Twente svou bilanci na domácím hřišti?

Eurotip.cz

Čtrnácté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje zápasem, ve kterém změří síly Twente Enschede a Vitesse Arnheim. Domácí bojují o evropské poháry a vstupují tak do zápasu v roli favorita.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Twente náleží v tuto chvíli pátá příčka v tabulce; před ním je už pouze starý známý čtyřlístek Eindhoven - Ajax - Alkmaar - Feynoord. Svěřenci Freda Ruttena tak měli velice solidní start do letošního ročníku a to především na domácím hřišti. Na něm v sedmi utkáních vytěžili fantastických devatenáct bodů a i díky skvělému skóre jsou celkovým lídrem této statistiky Eredivise. V posledních čtyřech domácích utkáních nastříleli dokonce devatenáct branek, což dělá průměr necelých pět gólů na zápas. Minulý týden uspěli na hřišti slavného Ajaxu Amsterdam, když získali cenný bod za remízu 1:1. Potvrdit se to dnes pokusí proti Arnheimu. "Vittese je nebezpečný soupeř především díky jeho ofenzivní síle. Proto musíme být dnes určitě naprosto koncentrovaní v defenzívě, abychom mohli pomýšlet na úspěch," řekl kouč Rutten. Tomu dnes bude scházet hned několik hráčů; určitě nenastoupí Gill Swerts, Abubakari Yakubu, Eldridge Rojer a Michael Jansen. Naopak po zranění se do sestavy vrací Ruud Knol, Remco van der Schaaf a Youssouf Hersi.

Hosté z Arnheimu jsou momentálně na dvanáctém místě tabulky, ale oproti ostatním celkům mají stále dva zápasy k dobru. Stejně jako Twente je Vittese mužstvem spíše domácího hřišti. Potvrdilo to v minulém kole, když si ve svém stánku poradilo s Utrechtem a to postrádalo karetně potrestané Nielse Oude Kamphuise a Dmitrije Shoukova. Oba se dnes vrací zpět do sestavy, zatímco na listině zraněných jsou Georgi Gakhokidze a Patrick Gerritsen.

Twente je bookmakery bwin favorizováno s kursem 1.45, na remízu vypsali kurs 3.75 rovné. Myslíte si, že Arnheim překvapí a domácím uštědří první letošní porážku, pak si vsaďte s kursem 6.25.

Reklama