Hlavní obsah

Boleslav i PSG si chtějí napravit reputaci

Skupině G Poháru UEFA vládne prozatím jihovýchodní trio Panathinaikos - Tel Aviv - Rapid Bukurešť. Nic ale není stále rozhodnuto a jak čtvrtá Mladá Boleslav, tak prozatím poslední Paris SG se ještě chtějí poprat o postup. První důležitý krok může jeden z nich udělat už dnes ve vzájemném zápase na půdě Středočechů.

Článek

Škodováci vstoupili do hlavní fáze Poháru UEFA domácí prohrou s Panathinaikosem. Chuť si tak alespoň z části spravili na hřišti Rapidu Bukurešť, když si z horké rumunské půdy přivezli bod za remízu 1:1. Tímto výsledkem si stále udrželi slušnou naději na postup, ale potvrdit to dnes musí s Pařížany. "Pochopitelně chceme vyhrát, ale stále ještě máme před sebou zápas v Tel Avivu," spoléhá Dušan Uhrin i na poslední zápas s nevyzpytatelnými Izraelci. "Oba celky vyznávají ofenzivní pojetí, ale stejně očekávám spíš tradiční taktickou pohárovou bitvu," naznačil kouč Středočechů, že se jeho svěřenci do útoku nikterak přehnaně nepohrnou. Do sestavy se s velkou pravděpodobností vrátí uzdravený Abraham, naopak je nejistý start mozku týmu - Matějovského.

Slavný francouzský klub Paris Saint-Germain sice remizoval ve svém prvním vystoupení 2. kola Poháru UEFA na hřišti Rapidu Bukurešť, ale minulý týden doma nečekaně podlehl po přestřelce Hapoelu Tel Aviv 2:4 a jeho šance na postup tak výrazně klesly. Skupinová matematika je tak jasná - pokud si chce mužstvo s Davidem Rozehnalem v sestavě zachovat reálnou šanci na postup, musí v Boleslavi zvítězit. "Máme k Boleslavi určitě velký respekt, jsou před námi, i když jen o skóre. Hrají dobře týmově, za všechno mluví vyřazení Marseille. Hlavně doma jsou nesmírně silní, jsou agresivní, dobře presujou," nepodceňuje Středočechy český reprezentant hrající za PSG. "Lhal bych, kdybych řekl, že jedeme pro bod. My jedeme pro body, pro vítězství," sebevědomě dodal. Do České republiky přiletěli Francouzi bez útočníka Fraue, který má bolestivě pohmožděná žebra. S výpravou nepřicestoval ani brazilský záložník Paulo César, jenž má problémy se zády. Jinak je ale mužstvo trenéra Guye Lacombeho kompletní a na úzký kádr si kouč jistě stěžovat nemůže. V základní sestavě samozřejmě nastoupí největší hvězda a postrach pro boleslavskou obranu - portugalský útočník Pauleta, který letos ve francouzské nejvyšší soutěži zaznamenal už šest branek. "Ten umí dát gól snad ze všech pozic, a když se mu daří, je těžko k uhlídání. Ale jsou tam i Rothen nebo Cissé. Určitě mají víc útočných hráčů než obranných," poukázal na největší osobnosti soupeře Uhrin.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na Boleslav si můžete vsadit s kursem 2.35. Remíza je oceněna hodnotou 3.30 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 2.60. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama