Hlavní obsah

Ukončí Seattle sérii proher?

Náročný program mají na přelomu listopadu a prosince basketbalisté Indiany. Pacers mají za sebou polovinu výletu po palubovkách soupeřů. V posledních dvou zápasech na domácí vyzráli; potřetí se o totéž pokusí v Seattlu.

Článek

Indianě se letos zatím vyhýbají zranění, která srážela jejich výkony v minulých letech. I proto letos patří k nejlepším týmům Východní konference. Mužstvo, do kterého se před sezonou vrátil Al Harrington, si po slušném vstupu do sezony vybralo slabší týden, během kterého prohráli tři zápasy v řadě. V poslední době už ale znovu dokazují svou sílu. Přesvědčit se o tom naposledy mohli hráči Portlandu a Golden State, kteří na Pacers před svými diváky nestačili. Stejně jako v předešlých sezonách má trenér Carlisle k dispozici vyrovnaný tým, který sází na kolektivní pojetí hry. Potvrdilo se to například v utkání proti silným Bojovníkům z Golden State. Nejlepšími hráči na straně hostů byli rozehrávač Tinsley s 23 body, 8 asistencemi a 8 doskoky a křídlo O'Neal, který si kromě 20 bodů připsal ještě 11 doskoků a pět asistencí. Hrdiny zápasu se ale stali jiní dva hráči - Indiana ještě půl minuty před koncem prohrávala o čtyři body, nejprve ale Harrington trojkou snížil a vteřinu před koncem rozjásal fanoušky Pacers Stephen Jackson další úspěšnou trojkou.

Seattle sice zdaleka nemá tak nabitý program jako jeho dnešní soupeř, na rozdíl od něj ale mají mizernou formu. Po nemastných neslaných výsledcích se zdálo, že Supersonics konečně zaberou - nejprve doma porazili New Jersey 99-87 a poté uspěli v Los Angeles proti místním Clippers, nad kterými zvítězili 95-85. Od té doby se ale domácí trápí - nejprve před svými diváky nestačili na Sacramento, se kterým prohráli 100-109, poté prohráli ostudně o dvacet bodů se San Antoniem a nad jejich síly bylo v posledním utkání i Orlando, které si ze Seattlu odvezlo vítězství 94-84. Supersonics mají v poslední době problémů nad hlavu a forma jejich hráčů je jen dalším - proti Sacramentu se nedařilo veteránovi Rayi Allenovi, který proměnil jen 6 z 22 pokusů z pole, a v utkáních se San Antoniem a Orlandem si pro změnu vybral slabší chvíle Rashard Lewis, který nastřílel jen 8 a 18 bodů. Pokud se nedaří těmto dvěma hvězdám, má Seattle problém, protože jen málokdy se k nim v útoku výrazně přidá někdo další.

Myslíte si, že Indiana dokáže i potřetí v řadě na hřišti soupeři zvítězit? Nebo podle vás Seattle ukončí svou proherní šňůru? Vsaďte si na zápas Seattle - Indiana!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články