Hlavní obsah

Brémy chtějí potvrdit své kvality

Patnácté kolo německé bundesligy má zcela jasný šlágr. Tím je utkání na Weserstadion, domácím hřišti Brém. Werder zde dnes hostí berlínskou Herthu, která se stejně jako domácí drží v popředí tabulky.

Článek

Brémy získaly ve čtrnácti kolech 27 bodů, když dokázaly vstřelit už neuvěřitelných 36 branek, což je suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy. Před třemi dny jim nevyšel domácí zápas s Dortmundem, když Borusii podlehli na domácím hřišti 1:3. O týden později si připsali pouhý bod v Cáchách, ale chuť si spravily minulý víkend s Bielefeldem. Svěřenci Thomase Schaafa podali velmi dobrý výkon a uštědřili soupeři porážku rozdílem třídy. Dnes chtějí jistě tento výsledek potvrdit s Herthou. "Jsme plní obrovské koncentrace a chceme uspět," řekl Schaaf. V týdnu prodloužil v Brémách kontrakt mladý útočník Aaron Hunt, ale není zcela jasné, jestli mu dnes poraněné koleno dovolí nastoupit. "Nad Huntovým startem visí velký otazník," dodal kouč. Proti Bielefeldu na hřišti chyběli Diego a Torsten Frings, ale dnes jsou už oba připraveni. Zatímco kapitán Frank Baumann bude kvůli zraněné achilovce chybět i nadále.

Hertha Berlín dává letos zapomenout na neúspěchy z předchozích sezon, když je momentálně jedním z nejlepších celků elitní německé soutěže. V tuto chvíli má na svém kontě sérii pěti zápasů bez porážky a dvě vítězství v řadě. Minulý týden porazila doma Cáchy, když se opět střelecky prosadil Marco Pantelič a zaznamenal už svou devátou branku v letošním ročníku bundesligy. Po zranění by se dnes konečně měl vrátit do sestavy turecký reprezentant a špílmachr mužstva Yildiray Basturk. "Věřím, že nastoupím v základní sestavě," řekl výborně technicky vybavený záložník. "To jestli Basturka postavím si ještě musím rozmyslet, jelikož stále není 100% fit, ale na druhou stranu jeho kreativita by byla přínosem," řekl na jeho adresu trenér Falko Gotz. Ten bude dnes postrádat pouze zraněného Christiana Gimeneze.

V roli papírového favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Schaafa vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Myslíte si, že Hertha neodjede z Weser stadionu s prázdnou? Pak využijte kursu 2.20 na její neprohru.

Reklama