Hlavní obsah

New Jersey přivítá Dallas

První prohru po dlouhé době si včera připsali basketbalisté Dallasu. Mavericks mohou porážku s Washingtonem odčinit dnes na palubovce New Jersey.

Článek

Dallas, loni nejlepší tým Západní divize, začal letošní sezonu mizerně. Po čtyřech zápasech byl stále bez vítězství; hráči trenéra Johnsona sami tvrdili, že je to způsobeno přípravou, během které se nestihli sehrát. Následující šňůra vítězství jim dala za pravdu. Od vítězství 119-112 na půdě Phoenixu vyhráli Mavericks dvanáct utkání v řadě, přičemž dokázali porazit například i San Antonio na jeho vlastní palubovce. Série výher vynesla Dallas do čela Jihozápadní konference, do kterého se ovšem včera znovu dostalo San Antonio. Zatímco Spurs bez problémů porazili Golden State, Dallas ve Washingtonu tahal celý zápas za kratší konec a ani drtivý finiš neodvrátil jejich prohru 97-106. Mavericks sice trefili 10 z 21 trojkových pokusů a 25 z 31 trestných hodů, prakticky ve všech ostatních činnostech ale byli domácí lepší a kolektivním výkonem zastínili i tradičně výborného Dirka Nowitzkého, který si připsal 27 bodů.

Zatímco Johnsonovi hráči si slabší chvilku vybrali hned ze začátku sezony, New Jersey zažilo mizernou druhou polovinu listopadu. Nets odehráli prvních osm zápasů s bilancí 5-3, potom ale prohráli šestkrát za sebou. Je pravdou, že za to mohla i náročná šňůra čtyř zápasů na palubovkách soupeřů ze Západní divize, New Jersey ale prohrálo také doma s Portlandem 68-86 a s Charlotte 92-96. Právě domácí porážka od slabých Bobcats jako by byla poslední kapkou, po které se Nets rozhodli změnit běh věcí. V následujícím zápase využili slabší formy Bostonu, ve kterém zvítězili 106-103; základní pětce v tomto utkání přišla nečekaná pomoc ze strany dvaadvacetiletého Hassana Adamse, který zaznamenal 16 bodů a osm doskoků. Ještě větší přestřelkou potom skončil zápas s Philadelphií - hlavní hvězdou domácích se stal Vince Carter, který nastřílel 41 bodů a pomohl tak k výhře New Jersey 112-107.

Dnes hrají Nets znovu doma; myslíte si, že uspějí i proti silnému Dallasu? Nebo podle vás hosté napraví včerejší klopýtnutí a v New Jersey zvítězí? Vsaďte si na zápas New Jersey - Dallas!

Reklama