Hlavní obsah

Washingtonu i Ottawě se nyní daří

, 6. prosince 2006

Diváci dnes budou moci sledovat NHL přímo před svými zraky na pěti kluzištích. Anaheim může upevnit vedení v celé lize v zápase s Nashvillem, jemuž stále chybí v brance Vokoun. Dallas doma nabírá dech a přivítá soupeře z Phoenixu, který mu v probíhající sezóně dosud nevstřelil jedinou branku. Washington se chystá na Ottawu.

Článek

V hlavním městě USA měli teď dostatek času si vychutnat, jak v sobotu rozcupovali nejlepší tým východní konference. Washingtonu nepokazilo náladu ani vyloučení Ovečkina do konce zápasu. Tahoun týmu dnes bude moci nastoupit, protože za svůj zákrok dodatečně dostal pouze finanční pokutu. Do útoku by se měl také vrátit druhý nejlepší střelec týmu Zubrus. Naopak v něm bude dnes chybět Zedník. Obránce Heward si po operaci tváře také musí od hokeje trochu odpočinout. Washington se nicméně díky zvýšené střelecké potenci dostal třemi výhrami v řadě znovu do hry o play off.

Klub z hlavního města Kanady se po rozpačitém úvodu sezóny dere ještě výše. Ottawa od poloviny listopadu prohrála v normální hrací době těsně pouze dva zápasy z deseti. Začíná zase platit pravidlo, že pokud dá více než dva góly, tak vyhraje. Velmi jí k tomu pomáhají výkony brankáře Emeryho, ale trenér nezapomíná ani na Gerbera. Dal mu šanci ve včerejším zápase, který měl asi jedinou kaňku. Zranil se totiž útočník Alfredsson, jemuž se zrovna začínalo dařit. Senátoři také zatím nemohou využít služeb obránce Reddena, který tentokrát nehodlá návrat na led uspěchat.

Bookmakeři bwin neočekávají, že by hosty mohl potkat podobný kolaps, jako ve vzájemném zápase těchto soupeřů přesně před měsícem. Washington tehdy prohrával po polovině první třetiny 0:3 a přesto dokázal zvítězit v prodloužení. Dnes si na jeho úspěch lze vsadit v kursu 3,0. Hosté si v minulých čtyřech ročnících zvykli na ledě dnešního soupeře alespoň jednou za sezónu vyhrát. Dnes je na Ottawu vypsán kurs 1,95.

Reklama