Hlavní obsah

Manchester uvidí městské derby

Sedmnácté kolo Premier league dnes ve 13:45 odstartuje na Old Trafford, domácím stánku Manchesteru United. Rudí ďáblové budou usilovat o další body v městském derby proti méně slavnému Manchesteru City.

Článek

Svěřenci Sira Alexe Fergusona vstoupili do nové sezony elitní anglické soutěže velice dobře; pár kol před koncem první poloviny jsou v čele tabulky. Úspěch United je založen na velice kvalitní hře směrem dozadu a především dopředu. Pomalu ale jistě se stává vůdcem mladý Portugalec Cristiano Ronaldo, který svou brilantní technikou nebaví už pouze fanoušky, ale je velice prospěšný pro mužstvo. Se svými spoluhráči se dnes určitě popere o další body s městským rivalem City. "Když dnes získáme tři body, uskočíme Chelsea alespoň do zítřka na rozdíl devíti bodů, což je pro nás velmi dobré," řekl obránce Gary Neville s ohledem na to, že Chelsea zítra hraje s Arsenalem. "Máme momentálně sestavu, která je schopná vyhrávat a jsem rád, že tomu tak je. Hraje dobře směrem dopředu, velmi rychle přecházíme k útočení, díky čemuž si vytváříme hodně brankových příležitostí," dodal nejzkušenější hráč Rudých ďáblů. Vážný otazník startu dnes visí nad levým obráncem Patricem Evrou. V případě jeho absence je připraven Gabriel Heinze.

Méně slavný městský rival Manchester City dnes nastoupí na Old Trafford s nálepkou jasného outsidera. O této skutečnosti vypovídá i tabulka; svěřenci Stuarta Pearce jsou momentálně na 12. příčce tabulky. V posledních kolech ale neprokazují vůbec špatnou formu; zvítězili s Fulhamem, těsně prohráli v Liverpoolu, porazili Aston Villu a remizovali s Watfordem. Právě poslední zápas si ale za rámeček určitě nedají a to především ofenzivní hráči City. Bezbranková remíza na vlastním hřišti s Watfordem je opravdu málo. Dnes je čeká zápas určitě z jiného soudku. "Čeká nás městské derby, do kterého nevstupujeme se skloněnou hlavou. Věřím, že naše síla roste. United jsou na Old Trafford velice silní, ale pokusíme se uspět," řekl k zápasu bývalý obránce Albionu a momentální kouč City Stuart Pearce. Ten dnes bude postrádat zraněné Suna Jihaie a Trevora Sinclaira.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita, ale toto tvrzení v dnešním případě neplatí. United jakožto lídři Premier league jsou v roli jasného favorita s kursem 1.30. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 4.50 a na výhru City 9.40.

Reklama