Hlavní obsah

Marseille i Monako potřebují body jako sůl

Souboj dvou celků, které letos zůstávají za očekáváním nám dnes nabídne francouzská Ligue 1. Slavný Olympique Marseille přivítá na svém Stade Velodrome AS Monako. Věční rivalové v soubojích o evropské poháry letos patří k průměrným respektive podprůměrným zástupcům elitní soutěže země galského kohouta.

Článek

Ani v nejmenším Marseille letos nenaplňuje cíle, které si vedení před sezonou stanovilo. Momentálně je na 8. místě tabulky a postupně se jí začínají vzdalovat příčky zajišťující evropské poháry. Pozvednout bleděmodré by mohl Djibril Cisse. Toho dnes trenér konečně může zařadit do nominace po těžké zlomenině holení a lýtkové kosti, kterou si přivodil těsně před mistrovstvím světa. "Jsem velmi šťastný. Doktor mi řekl, že jsem zcela fit. Šest měsíců bez fotbalu byla dlouhá doba a těžce jsem to snášel. Nyní jsem psychicky i fyzicky připraven," konstatoval s velkou radostí bývalý útočník Liverpoolu. "Je zcela připraven a jeho zkušenosti budou pro náš tým jistě přínosem," řekl kouč Albert Emon. K zápasu jsou rovněž už připraveni i Mamadou Niang a Habib Bamogo.

Jestliže je na tom Marseille špatně, tak jaký výraz se poté dá použít k vyjádření situace v Monaku? Tragédie - stále to je možná slabé slovo. Klub, ve kterém nastupují i čeští reprezentanti Jaroslav Plašil a Jan Koller je v tuto chvíli až na 16. místě. Od samého spodku se odpoutal teprve nedávno, ale zlepšené výkony v posledních kolech naznačují vzestup. V pěti zápasech po sobě Monako neprohrálo. Svou stoupající formu potvrdilo minulý týden s Valenciennes, které přehrálo rozdílem třídy. "Zanedlouho je zimní přestávka a my se musíme do té doby pokusit získat co nejvíce bodů a stačit se propracovat do středu tabulky," řekl záložník Yaya Toure, který je se svými čtyřmi brankami nejlepším střelcem týmu.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita. Na domácí si můžete vsadit s kursem 1.75. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 4.55.

Reklama