Hlavní obsah

Utah dnes míří do Denveru

Výprask o čtrnáct bodů utrpěli včera basketbalisté Utahu. Jazzmani se dnes pokusí prohru z Houstonu napravit na palubovce Denveru.

Článek

Prohra 86-100, kterou hráči trenéra Sloana v Texasu utrpěli, je o to horší, že domácí byli bez zraněného Číňana Minga. Bylo jasné, že se Houston spolehne na Tracyho McGradyho, kterého ale Jazzmani nedokázali zastavit. McGrady nastřílel 44 bodů a znovu se tak prokázalo, že Utah už není tím neporazitelným týmem, jako na začátku sezony. V listopadu vyhráli Sloanovi svěřenci dvanáct z prvních třinácti zápasů, v prosinci ale nedokázali zvítězit víc než dvakrát po sobě a donedávna nejlepší tým NBA najednou začíná na konkurenty ztrácet - především kvůli zápasům na palubovkách soupeřů, kde prohráli tři z posledních čtyř soubojů. "Odvedli skvělou práci v tom, jak rozebrali náš útok," komentoval včerejší debakl v Houstonu Sloan. "Když vám nefunguje útok, měli byste se trefovat - a to se nám nevedlo," dodal trenér.

Nepovedený zápas ale včera odehrál i dnešní soupeř jeho týmu. Denver se stále musí obejít bez potrestaného Carmela Anthonyho a J. R. Smithe. Od výměny rozehrávačů Iverson-Miller sice dokázali dva zápasy vyhrát, většinu ofenzivní zátěže si ovšem nyní bere na bedra Allen Iverson a pokud nemá svůj den, bývá zle. Včera ho rozhodně neměl - proměnil jen pět pokusů z pole a se 16 bodů hodně zaostal za svým průměrem. Nuggets tak prohráli už čtvrtý zápas v řadě, přičemž domácí prohra s Philadelphií nebo porážka na půdě New Orleans jsou jen těžko omluvitelné. Fanoušci Nuggets proto netrpělivě čekají, až především Anthonymu vyprší trest a ukáže se, jestli spolupráce dvou velkých hvězd bude fungovat; zatím jsou ale určitě rádi za to, že se uzdravil pivot Marcus Camby, který by dnes na silnou podkošovou sestavu mohl platit.

Podle bookmakerů by utkání mělo být vyrovnané, víc šancí ale společnost bwin přeci jen dává Utahu, na který vypsala kurs 1.75. Myslíte si, že Denver po čtyřech prohrách konečně zabere? Potom si vsaďte na něj, kurs je 2.10.

Reklama