Hlavní obsah

Monfils dnes hraje s Chelou

Eurotip.cz

Na Roland Garros se včera překvapivě dařilo českým tenistům. Do druhého kola postoupil přes turnajovou pětku - Fernanda Gonzaleze - Radek Štěpánek. Se svými soupeři si i přes role outsiderů rovněž poradili Jan Hájek a Bohdan Ulihrach. Postup si nenechal ujít ani domácí mladík Gael Monfils, který dnes změří síly s Juanem Ignaciem Chelou.

Článek

Francouz je sice momentálně až 52. hráčem světa, ale loni po antukové sezoně byl o 30 příček výše. Letos toho na oranžovém povrchu doposud moc neodehrál. V Monte Carlu vypadl po skreči v prvním kole. Důvodem byly svalové problémy. První kolo pro něj bylo konečnou i v Estoril stejně jako následně v Římě. První antukový zápas tak letos vyhrál až před týdnem v kvalifikaci rakouského podniku v Portschachu.

V hlavní soutěži se mu poté velmi dařilo a nakonec prohrál až ve finále s Juanem Monaco. Do Roland Garros včera vstoupil zápasem s Olivierem Rochusem, kterého nakonec přes vypětí všech sil porazil v pětisetové bitvě. Celkem v roce 2007 zaznamenal na okruhu ATP pouze 8 vítězství a 11 porážek, což je pro tohoto hráče tmavé pleti stále velmi nelichotivá bilance.

Ve druhém kole probíhajícího grandslamu ho dnes čeká Jihoameričan - 27letý Juan Ignacio Chela. Ten letos stoupá žebříčkem vzhůru a určitě se co nejdříve bude chtít přiblížit svému nejlepšímu umístění v kariéře - 15. nejlepším hráčem na světě byl Chela v srpnu roku 2004. Momentálně je na tom o 6. příček hůře, když letošní sezonu odstartoval z 33. místa. Tento vzestup si zajistil už 28 vítězstvími v 39 zápasech, což je daleko lepší bilance, než kterou se může pyšnit Monfils.

Chela v roce 2007 triumfoval na turnaji v Acapulcu, semifinále si zahrál v Costa Do Sauipe. Mezi nejlepší osmičkou byl v Aucklandu, Buenos Aires a i na dvou prestižních amerických podnicích v Indian Wells a Miami. Tento úspěch zopakoval i před třemi týdny na oranžovém povrchu v Římě, kde ho ve čtvrtfinále vyřadil Fernando Gonzalez. O další úspěch se chce momentálně jistě pokusit v Paříži, kde si včera hladce poradil s domácím Santorem.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Monfils outsiderem dnešního zápasu s kursem 2.25 na jeho vítězství. Sázka na to že do třetího kola postoupí argentinský tenista je oceněna kursem 1.50.

Reklama