Hlavní obsah

Ljubičiče čeká nevyzpytatelný Wawrinka

Roland Garros dnes pokračuje zápasy druhého kola, ve kterém nechybí sedmý nasazený, Ivan Ljubičič. Ten si včera s přehledem poradil ve třech setech s domácím Clementem a o postup do 3. kola se dnes popere se Stanislavem Wawrinkou.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ivan Ljubičič si nedávno připsal jubilejní 300. vítězství na okruhu v kariéře. Stalo se tak na podniku v Miami, kde momentálně 7. hráč světa nakonec skončil až v semifinále na raketě Argentince Caňase. Tímto výsledkem jen navázal na své předchozí letošní úspěchy - triumfoval na turnaji v Doha, finálovou účastí okořenil podniky v Záhřebu a Rotterdamu. Čtvrtfinále si navíc zahrál i na turnaje ATP Masters Series v Indian Wells, kde nestačil na 3. hráče žebříčku - Andyho Roddicka. Tyto všechny úspěchy zaznamenal Chorvat na tvrdém povrchu, antuka mu prozatím tak nesvědčí.

Na úvodním podniku antukové sezony v Monte Carlu porazil sice v prvním kole Radka Štěpánka, ale hned poté vypadl s Gasquetem. Ještě hůře si poté vedl v Římě, tam skončil v úvodním kole s Acasusem. Před 14 dny startoval v Hamburku. V prvním kole přešel přes Serru, ale další brzkou konečnou mu vytyčil Ferrer. Odehrát ještě nějaký ten zápas před Roland Garros se pokoušel minulý týden v Portschachu, kde sice přehrál Delice, ale ve druhém kole podlehl Hornovi. Na Roland Garros si tak přijel spravit chuť a prozatím se mu to daří.

O tom jestli tomu tak bude i nadále se dnes rozhodne na kurtu č. 1, kde v podvečer změří síly se Švýcarem Wawrinkou. 22letý rodák z Lausanne se s Chorvatem střetl v kariéře celkem dvakrát a v obou případech odcházel z kurtu poražen. Letos toho vinou zranění moc nenahrál, díky čemuž měl před Roland Garros na svém kontě pouze 2 vítězství. Ty zaznamenal na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde vypadl ve 3. kole s Rafaelem Nadalem.

Od té doby nestartoval na žádném turnaji hraném na tvrdém povrchu, představil se až začátkem května v Římě na antuce, kde podlehl v prvním kole po neúspěšném tiebreaku třetího setu Montanesovi. Před dvěma týdny mu vystavil v Hamburku stopku Ferrero a minulý týden v Portschachu podlehl Hartfieldovi. Třetí letošní vítězný zápas si tak připsal až včera na pařížském grandslamu, když si poradil v pětisetové bitvě s Ramirezem Hidalgo.

Vzájemné zápasy hovoří, jak bylo zmíněno výše pro Chorvata. Naposledy se oba hráči potkali loni ve Vídni. Myslíte si, že Ljubičič svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si vsaďte na Chorvata - kurs je 1.17. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 3.88, který bookmakeři společnosti Bwin vypsali na Švýcara.

Reklama