Hlavní obsah

Šarapovovou dnes čeká Ivanovičová

Eurotip.cz

O postup do finále pařížského grandslamu se dnes v poledne na centrálním dvorci utkají Maria Šarapovová a Ana Ivanovičová. Obě patří mezi mladší generaci - Srbce je dokonce v tuto chvíli pouze 19 let.

Článek

Ve vzájemném duelu se tyto hráčky na okruhu WTA setkaly dvakrát. Po jednom vítězství mají na svém kontě obě dvě. Poslední duel zvládla letos lépe Ivanovičová, jelikož ji Sharapovová v Tokyu skrečovala. Srbce se letos poměrně daří, i když se na turnajích pravidelně nedostává mezi nejlepší. Sedmé hráčce světa se vedlo velmi dobře právě v lednu v Tokyu, kde skončila až ve finále na raketě Martiny Hingisové.

Na ostatních turnajích následně končila převážně ve třetím nebo čtvrtém kole. O vůbec nejcennější prozatímní letošní úspěch se postarala před měsícem na antuce v Berlíně, kde zvedla nad hlavu svou třetí trofej pro vítězku podniku WTA v kariéře. Pět zápasů už vyhrála i na probíhajícím French Open, což ji zajistilo semifinále.

Stejně jako ve čtvrtfinále Kuzněcovou, tak i dnes proti sobě bude mít na kurtu ruskou hráčku. Teprve v dubnu oslavila Maria Šarapovová 20. narozeniny. Přesto se světovou jedničkou poprvé stala už v roce 2005 po triumfu ve Wimbledonu. Na vedoucí pozici byla od té doby hned několikrát, naposledy na začátku letošního roku, ale po neúspěchu na turnaji v Indiana Wells ji přeskočila Belgičanka Heninová.

Zpět na vrchol se do této doby Ruska nedostala. Na žádném z turnajů totiž nepostoupila ani do třetího kola. Tuto metu překonala až nyní na French Open, kde si už poradila s Emílií Loit, Jill Craybasovou, Allou Kudryavtsevovou, Patty Schnyderovou a ve čtvrtfinále i krajankou Annou Čakvetadzeovou.

Favoritkou je dnes Ruska, na kterou si u společnosti bwin můžete vsadit s kursem 1.63. Podle mnoha tenisových fanoušků momentálně nejkrásnější žena na okruhu WTA - Ana Ivanovičová - nehraje letos špatně a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.01.

Reklama