Hlavní obsah

Hrbatého dnes čeká Grosjean

Do startu Wimbledonu zbývá dnes přesně týden a tenisty tak nyní čeká poslední příprava na tento prestižní grandslam. Každý z hráčů bude jistě chtít ještě nějaký ten zápas odehrát a dostat se do herní pohody. Mezi takové patří Dominik Hrbatý, který dnes v Nottinghamu změří síly se stejně starým Sebastianem Grosjeanem.

Článek

Tito 29letí tenisté se ve vzájemném duelu střetli hned devětkrát, když se šestkrát z vítězství radoval Francouz. Ten odcházel z kurtu jako vítěz v posledních třech soubojích - naposledy se proti sobě na dvorci postavili v roce 2004 na Australian Open.To už je delší doba a dnes se tak karta může třeba obrátit.

Rodák z Bratislavy žijící, jak už u tenistů bývá zvykem, v Monte Carlu, je v tuto chvíli 34. hráčem světa, což není jistě špatné, ale spokojen Hrbatý jistě být nemůže - rok 2007 odstartoval z 21. příčky žebříčku ATP. Tento propad je ale zcela logický, letos si totiž slovenský tenista nepřipsal prozatím žádný zajímavý úspěch, nejdále - do čtvrtfinále prošel v Casablance. Žádný výrazný úspěch nezaznamenal ani na Roland Garros, jelikož už v úvodním kole skončil na raketě Ulihracha. Na trávě má tak co napravovat.

Hned na úvod to ale nebude mít jednoduché a může se stát, že po souboji s Grosjeanem ho čeká už 1. kolo Wimbledonu. Francouz nebude rozhodně jednoduchý soupeř, i když je momentálně v žebříčku o 32 míst pod Hrbatým.V roce 2007 si ale vede dost podobně. Stejně jako Slovák byl ve čtvrtfinále v Casablance, ale narozdíl od něj se mezi nejlepší osmičku probojoval navíc v Mnichově. Na okruhu ATP celkem letos odehrál 20 zápasů, z nichž vyhrál přesně polovinu. Stejně jako Hrbatý neuspěl na uplynulém pařížském grandslamu - v úvodním kole nestačil na Marcose Baghdatise.

Myslíte si, že slovenský hráč dnes Grosjeanovi vrátí poslední porážky a potvrdí své postavení v žebříčku ATP? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 3.78. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Francouze, využijte kursu 1.18.

Reklama