Hlavní obsah

Henman chce na trávě napravit letošní neúspěch

Už několik let má většina Britů za svého nejoblíbenějšího tenistu Tima Henmana, ale jak už to tak vypadá, tato legenda ztrácí svůj lesk. Přesto si Henman na trávě věří a na Wimbledonu chce jako už tradičně uhrát dobrý výsledek. Dnes ho čeká možná poslední příprava s Američanem Russelem.

Foto: Internet

Tim Henman.

Článek

Dvaatřicetiletý Henman je aktuálně až na 78. příčce žebříčku ATP a to rok začínal z 39. pozice. Jeho nejvyšším umístěním bylo čtvrté místo před pěti lety, ale jak to tak vypadá, tato doba je už nenávratně pryč a Henman určitě pomalu začíná myslet na konec kariéry. Letos nezaznamenal žádný úspěch, jelikož dokázal zvítězit pouze ve třech zápasech. Ze zbylých sedmi odcházel jako poražen.

Od března vyhrál pouze jeden zápas, a to v rámci Davis Cupu s Nizozemcem Haasem. Na turnajích, kde hrál pouze za sebe vypadl vždy hned v úvodním kole; na Roland Garros prohrál hladce ve třech setech s ne moc známým Gulbisem, před týdnem podlehl na trávě v Londýně Cilicovi.

O prolomení této nepříjemné statistiky se dnes pokusí proti Michaelovi Russelovi. Ten je v tuto chvíli 69. hráčem světa. Na profesionální tenisové scéně se Russel představil poprvé v roce 1998, ale mezi špičku nikdy proklouznout nedokázal - nejlepší sezonu hraje letos. Na okruhu ATP v roce 2007 odehrál celkem 15 zápasů, z nichž vyhrál 6. Především ale objíždí challangery, na nichž se mu velmi daří - triumfovat dokázal ve Waikoloa, Joplin a Noumea. Startoval na Roland Garros, ale hned v prvním kole narazil na světovou jedničku Rogera Federera.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Henman favoritem zápasu s kursem 1.30 na jeho vítězství. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem postup Russela do 2. kola, tak využijte kursu 2.92.

Reklama