Hlavní obsah

Shamrock začíná s Waterfordem od nuly

Eurotip.cz

Nepříjemné okolnosti provázely před několika týdny utkání na stadionu Shamrocku. Kvůli silnému větru musel být zápas domácího celku s Waterfordem přerušen pro nebezpečí pádu jednoho sloupu s osvětlením. Utkání bylo po půlhodině hry ukončeno za stavu 1:1, dnes se uskuteční plnohodnotná náhrada střetnutí.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Shamrock Rovers se loni stal mistrem druhé nejvyšší irské soutěže a zajistil si tak vstupenku do nejvyšší soutěže. Právě tento klub mezi elitu jistě patří, s 15 tituly je totiž vůbec nejúspěšnějším celkem irské historie. Do letošní sezony vstoupil velmi solidně a především doma prokazuje svou kvalitu, když prohrál pouze s Droghedou. O tříbodový zisk přišel na svém hřišti i před 14 dny, kdy hrál bez branek s Bohemians Dublin. Právě 'Bohs' se včera dostali před Shamrock na třetí příčku tabulky poté, co porazili 2:0 Bray Wanderers. Zpět se Rovers mohou dostat už dnes v dohrávce s Waterfordem. Předpoklady pro to mají velmi dobré, nejen že šest kol už neprohráli, ale navíc v těchto zápasech inkasovali pouze jednou. Bohužel jim k tomu nemohou pomoci zranění kapitán Aidan Price, Paul Shiels, Barry Murphy a Derek Pender.

Těchto absencí bude dnes rozhodně chtít využít Waterford, momentálně předposlední celek tabulky. Především venku mají svěřenci trenéra Cronina velmi mizernou bilanci, když ze sedmi duelů vybojovali pouhé dva body. V poslední době však prokazují zlepšení, což v pátek potvrdili doma - vítězstvím 2:1 sesadili St. Patrick's Athletic z čela tabulky. „V pátek jsme sehráli náš zatím nejlepší zápas sezony. Od první minuty jsme hráli velmi organizovaně a šli za vítězstvím. Doufám, že to hráčům pomůže především po psychické stránce do dalších zápasů,“ řekl Cronin, který se dnes bude muset obejít bez dvojice Alan Mulcahy - Shane Harte, kterou trápí zraněný kotník, respektive poraněný sval. Nachlazen je navíc Daryl Kavanagh, jeho start však není vyloučen.

Utkání má podle bookmakerů favorita v domácím celku, na který vypsali kurs 1.50. Remízu si u světové jedničky vsadíte s kursem 3.65 a na vítězství hostů zde najdete kurs 5.75.

Reklama