Hlavní obsah

Monfils hned na úvod s turnajovou dvojkou

Po několika deštivých týdnech nad Evropou se konečně počasí umoudřilo, což přijde jistě velmi vhod i tenisu. Stuttgartský podnik by tak měl být hrán podle plánů, to znamená, že dnešní program zakončí duel Tommy Robredo - Gael Monfils.

Článek

Španěl startuje na Mercedes Cupu jako druhý naszený, nýbrž je v tuto chvíli sedmým hráčem světa. Letos prozatím zaznamenal největší úspěch na turnaji v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Na hardu pro něj bylo konečnou čtvrtfinále Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami, kde vypadl s letos dvojnásobným Federerovým katem - Guillermo Caňasem.

Na antuku vstoupil neslaným nemastným výkonem v Monte Carlu, když ve druhém kole nestačil na Tomáše Berdycha. Nedařilo se mu ani následně v Barceloně, tam končil opět ve druhém kole, tentokrát na raketě Calleriho. Zlepšení prokázal poté v Estoril, kde došel až do semifinále - o zápas dříve se následně loučil s podnikem v Římě. Stejně jako v hlavní italské metropoli zahrál na pařížském grandslamu, když s Federerem. Mezi nejlepší osmičkou byl následně rovněž i na trávě v Hertogenbosch, Wimbledon pro něj skončil už ve druhém kole s Arthursem. Před týdnem prohrál hned v úvodním kole v Bastadu s Hornou a určitě tak má nyní v Německu co napravovat.

To však nebude nic jednoduchého, v prvním kole ho totiž čeká nevyzpytatelný Francouz Gael Monfils. Tento tenista je momentálně 56. hráčem světa. Pravděpodobně by byl výše, avšak zranění mu nedovolila letos odehrát doposud zdaleka takové množství turnajů, jaké by si určitě představoval. Na tvrdém povrchu startoval jen zřídka a i díky tomu nezaznamenal žádný úspěch. Sezona tak pro něj prakticky začala až na antuce, na které také vyhrál první letošní zápas - v kvalifikaci rakouského podniku v Portschachu.

V hlavní soutěži se mu poté velmi dařilo a nakonec prohrál až ve finále s Juanem Monaco. Od té doby předvádí velmi dobrou hru, která nese ovoce. Na French Open si poradil s Olivierem Rochusem a překvapivě i Juanem Ignaciem Chelou. Ve třetím kole sice nestačil na Davida Nalbandiana, přesto zanechal za svými výkony jistě pozitivní dojem. V dobrém světle se následně předvedl i na Wimbledonu, kde si poradil s T. Johanssonem a Vliegen, vypadl až ve třetím kole s Davyděnkem. Monfils však nečekal dlouho a Rusovi tuto porážku vrátil. Hned v úvodním kole podniku v Gstaadu porazil turnajovou jedničku ve třech setech, následně přehrál Vaňka, ale konečnou mu vystavil krajan Mathieu.

Ve vzájemném duelu se oba hráči prozatím setkali dvakrát a z vítězství se vždy radoval věhlasnější Španěl. Myslíte si, že tomu dnes nebude jinak, pak využijte kursu 1.39, který bwin nabízí na Robreda. Věříte-li pařížskému rodákovi, potom si vsaďte na jeho postup do dalšího kola s kursem 2.55.

Reklama