Hlavní obsah

Lopez dnes vyzve Seppiho

Tenisový kolotoč tento týden pokračuje i Evropě, konkrétně rakouském Kitzbühelu. Na turnaji s celkovou dotací 786 250 eur nechybí Feliciano Lopez ani 83. hráč světového žebříčku Andreas Seppi, kteří se utkají v úvodním kole.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Oba hráči na sebe narazil zatím pouze jedenkrát. V roce 2005 na antukovém turnaji série Masters v Monte Carlu se z vítězství radoval rodák z Italského Bolzana Andreas Seppi. Ten si za svou krátkou kariéru vydělal už téměř milion USD, když v poslední době podává velmi dobré výkony. Na slušně obsazeném challengeru Sunrise s dotací 100 000 USD postoupil až do finále, když postupně vyřadil jména jako Gustavo Kuerten či Nicolas Massu. V souboji o celkové vítězství podlehl 56. hráči světa Francouzi Gaelu Monfilsovi.

Ve Wimbledonu překvapivě porazil Slovenského tenistu Dominika Hrbatého, ale v kole druhém nestačil na Fernanda Verdasca. Největší úspěch si připsal 23letý Ital na nedávno skončeném turnaji ve švýcarském Gstaadu, kde až ve finále nestačil na Francouze Paula-Henriho Mathieu. Na začátku června se také zúčastnil challengeru v Prostějově, kde ho ve čtvrtfinále vyřadil Bohdan Ulihrach.

Jeho dnešní soupeř - 25letý Španěl je momentálně rovněž v dobré formě. Potvrdil to na právě skončeném turnaji v německém Stuttgartu, když vyřadil českou jedničku Tomáše Berdycha nebo Španělského tenistu Juana Carlose Ferrera. Až v semifinále skončil na raketě světové dvojky Rafaela Nadala. Do semifinále turnaje ATP se rodák z Toleda dostal téměř po roce. Naposledy se mu to podařilo přesně před rokem v Gstaadu, kde ve finále podlehl Richardu Gasquetovi z Francie.

Letos byl zatím jeho největším úspěchem postup do čtvrtfinále v Los Angeles, kde však nestačil na Lleytona Hewitta. Na Roland Garros vypadl hned v prvním zápase. Ve Wimbledonu vyřadil domácího Tima Henmana, ale ve třetím kole ho vyprovodil z kurtu 110. hráč světa Francouz Wilfred Tsonga.

Oba hráči v poslední době podávají velmi slušné výkony a tak by na dvorcích v rakouském Kitzbühelu měl být k vidění vyrovnaný zápas. Na výhru Španělského tenisty Feliciana Lopeze vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.90. Na výhru Andrease Seppiho určili bookmakeři kurs 1.71.

Reklama