Hlavní obsah

Dostane se St.Patricks do čela, nebo spadne na třetí příčku?

Eircom Premier League má dnes na programu jednu dohrávku devatenáctého kola. Ta se odehraje v Tolka Parku, domácím stánku Shamrocku Rovers, který bude bojovat o důležité body se St. Patrick's Athletic.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Domácí loni s přehledem ovládli všechny statistiky druhé nejvyšší irské soutěže a zajistili si tak vstupenku mezi elitu. Právě tento klub do ní jistě patří, nýbrž je s 15 tituly vůbec nejúspěšnějším celkem irské historie. Do letošní sezony vstoupil velmi solidně a především doma podává velmi kvalitní výkony - prohrál pouze s Droghedou. O tříbodový zisk přišel na svém hřišti ještě před měsícem, kdy hrál bez branek s Bohemians Dublin.

Poslední dva domácí zápasy však Rovers zvládli na jedničku - nejdříve porazili 2:0 Waterforf a stejným poměrem před týdnem UCD Dublin. Díky těmto výsledkům se tak opět přiblížili nejvyšším příčkám; momentálně jsou třetí, ale na první a druhé místo ztrácejí 4, respektive 2 body. Dnes se utkají právě s celkem, který doposud vybojoval o zmíněné dva body více.

„Před týdnem jsme nehráli dobře, ale získali jsme tři body. Víme však, že máme na to hrát rozhodně lépe. St Pat's je velmi kvalitní soupeř, proti kterému budeme muset hrát o hodně lépe než proti UCD. Bude to velký zápas i proto, že se hraje o druhou příčku v tabulce,“ řekl Pat Scully, manažer Shamrocku, kterému se dnes do sestavy vrací po vypršení trestu David Cassidy. Nejistý je naopak start Aidana Price a Paula Shielse, jenž jsou však připraveni zastoupit Stephen O'Brien a Mark Langtry.

Každé oslabení by dnes mohlo hrát výraznou roli, nýbrž hosté patří letos mezi nejkvalitnější celky soutěže. St. Patrick's Athletic má sice v Irsku poměrně známé jméno, ale především proto, že má ve své sbírce už 7 ligových trofejí, čímž se řadí na třetí příčku historických tabulek. V poslední době to však nebyl zdaleka celek, který bojoval o přední umístění a už vůbec ne o titul. Přesto loni Athletics vybojovali jeden důležitý úspěch - zvítězili v domácím Poháru a letos tak hrají Pohár UEFA.

V ligové soutěži se obrat k lepšímu uskutečnil letos. Saints vyšel úvod sezony a dlouho se drželi na čele tabulky. V poslední době ale přišlo několik zaváhání, čehož využila Drogheda. Zpět na první příčku se však Pat's mohou vrátit už dnes. Tento cíl ale realizuje pouze vítězství se Shamrockem, které rozhodně nebude jednoduché i proto, že na jeho hřišti dnes Saints nenastoupí zcela kompletní; vážný otazník startu visí nad trojicí Gary O'Neill, Joseph Ndo a Colm Foley. Nejistý je rovněž start Alana Kirbyho, který se ve čtvrtek zranil při domácím zápase Poháru UEFA s Odense. Ten nakonec skončil bezbrankovou remízou a vyhlídky na postup zůstali pro Saints sice reálné, ale nic jednoduchého to jistě nebude.

Oba týmy patří mezi nejlepší v Irsku, o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Shamrock si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.25. Kurs na remízu má hodnotu 3.00 rovné a na vítězství hostů rovněž 3.00.

Reklama