Hlavní obsah

Caňase dnes čeká Ramirez-Hidalgo

Argentinec Guillermo Caňas, který se v letošní sezony dostal do velmi dobré formy, narazí ve 2. kole turnaje v Umagu na nenasazeného Španěla Rubena Ramireze-Hidalga. Statistika vzájemných zápasů hovoří lépe pro zkušenějšího Caňase, který rodáka z Alicante dokázal v jediném vzájemném zápase porazit.

Článek

Guillermo Caňas na sebe letos poprvé výrazně upozornil v dubnu v Indian Wells, kde vyřadil světovou jedničku Rogera Federera. Poté ale nestačil na Španěla Moyu a s turnajem se rozloučil. Momentálně 15. hráč světa překvapil i na Sony Ericsson Open. Se štěstím si sice v prvním kole poradil s Timem Henmanem a ve druhém kole s Juanem Carlosem Ferrerem, ale poté přehrál ve dvou setech Richarda Gasqueta. Ve čtvrtém kole opět narazil na Federera a díky dvěma úspěšně zvládnutým tiebreakům uštědřil Švýcarovi další letošní porážku. To Argentince nabudilo a v dalších zápasech se to jasně projevilo - hladce ve dvou setech přehrál nejprve Robreda a v semifinále i Chorvata Ljubičice. Ve finále sice nestačil na Novaka Djokoviče, ale i tak se žebříčkem ATP posunul rovnou o tři desítky nahoru. Poté si dopřával zaslouženého turnajového odpočinku a pouze se připravoval na antuku. V úvodu ani nestartoval na turnaji ATP Masters Series v Monte Carlu, a tak na oranžový povrch vstoupil až turnajem v Barceloně. Na něm Caňas prokazoval své argentinské geny a vedlo se mu výborně - konečnou mu vystavil až ve finále Nadal. Špatně nehrál ani následně v Římě, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě Simona. Na Roland Garros došel rovněž mezi nejlepší osmičku, kde nestačil na Davyděnka. Od té doby se mu moc nedařilo, třetí kolo na Wimbledonu není špatné, ale za nějaký výrazný úspěch se jistě považovat nedá. O další zviditelnění se tak momentálně pokouší v Umagu, kde si v prvním kole už poradil s domácím Karanušičem.

Soupeřem rodáka z Buenos Aires bude ve druhém kole umagského podniku tenista, jemuž antuka rovněž není rozhodně cizí. Ramirez-Hidalgo je typickým španělským antukářem, který sbírá úspěchy především na oranžovém povrchu. Letos ale zatím nic moc: jediný úspěch si připsal hned na úvod roku v Casablance. Celkem v roce 2007 odehrál 24 zápasů, z nichž vyhrál pouze 8. Rozhodně lépe se mu vede ve čtyřhře. Po boku Monatanese už absolvoval tři finálové zápasy, avšak ani jeden neskončil vítězstvím.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Caňas jasným favoritem zápasu s kursem 1.11 na jeho vítězství. Sázka na to že do dalšího kola postoupí Španěl, je oceněna vysokým kursem 4.75.

Reklama