Hlavní obsah

Verdasco změří síly s Almagrem

Probíhající tenisový podnik v Kitzbuhelu se dnes přelije do své druhé poloviny. Hráči, kteří jsou stále v turnajovém pavouku, tak čeká osmifinále. V něm dnes poměří své schopnosti dva Španělé - Nicolas Almagro a Fernando Verdasco.

Článek

Pro oba hráče to bude teprve druhý zápas na turnaji, protože oba v Rakousku startují jako nasazení. Ve vzájemném zápase se střetli zatím jen jednou, v roce 2005 se na stuttgartské antuce radoval z vítězství Verdasco. Ten má letos rozhodně co napravovat. Momentálně 41. hráč světa totiž zdaleka nezáří tak jako loni. Na svém kontě má pouze dva turnajové miniúspěchy - na úvod roku si v Las Vegas zahrál čtvrtfinále a stejně daleko se dostal i před týdnem ve Stuttgartu. Dalším výsledkem, který stojí za zmínku, je jistě osmifinále na Roland Garros, kde vypadl se silným Djokovičem. O kolo dříve se loučil s Wimbledonem, tam nestačil na Američana Roddicka. Rodák z Madridu nechyběl před 14 dny na turnaji ve švédském Bastadu, ale jeho účinkování nebylo dlouhé - ve druhém kole podlehl domácím Soderlingovi. Před týdnem, jak už bylo zmíněno, se mu dařilo lépe. Ve Stuttgartu, kde tradičně podává dobré výkony, porazil domácího Floriana Mayera, dále svého krajana Davida Ferrera a vypadl až s dobře hrajícím Juanem Ignaciem Chelou.

O další čtvrtfinále bude dnes bojovat se svým krajanem Almagrem. Pro něj je antuka bezesporu nejsilnějším povrchem, což potvrdil ve Valencii, kde si připsal svou celkově druhou trofej pro vítěze podniku ATP. Na ostatních turnajích mu příliš nepřál los; v Barceloně narazil na v tu chvíli v životní formě hrajícího Volandriho, v Římě měl hned ve druhém kole za soupeře Rogera Federera. Rozhodně lépe se mu vedlo následně v Hamburku, kde si v prvním kole hladce poradil s Nizozemcem Verkerkem, poté porazil svého krajana a loňského vítěze hamburského podniku Robreda. Následně vyšel vítězně i ze zápasu s Argentincem José Acasusem, ale poté jeho cesta skončila - ve čtvrtfinále podlehl Hewittovi. Před Roland Garros měl Almagro velké plány, což potvrdil v prvním kole s Američanem Gimelstobem, kterého porazil hladce ve třech setech. Ve druhém kole na něj čekal domácí Llodra, jenž neměl být pro Španěla složitou překážkou. Francouz ale bojoval a v pětisetové bitvě nakonec Almagra udolal. Chuť si rodák z Murcie nespravil ani na Wimbledonu, kde hned na úvod vypadl s Tursunovem. V Bastadu se však vrátil zpět k antuce, na níž si poradil s Prpičem, Bjorkmanem, Hornou, Moyou a až ve finále podlehl Davidu Ferrerovi.

Šance obou hráčů jsou dnes podle bookmakerů společnosti bwin naprosto vyrovnané, na oba si tak u světové jedničky můžete vsadit s kursem 1.80.

Reklama