Hlavní obsah

Souboj dvou ranařů v Indianapolis

Eurotip.cz

Tenisový peloton se pomalu ale jistě začíná přesouvat na americký kontinent, kde vše za měsíc vyvrcholí posledním grandslamem sezony. Momentálně zde však probíhá podnik v Indianapolis, kde se dnes v rámci osmifinále střetnou dva hráči, kteří na razanci úderů nešetří - Ivo Karlovič a Sam Querrey.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Američan se s Chorvatem střetl na okruhu ATP doposud jednou - v Memphisu si s Karlovičem poradil hladce ve dvou setech. Tento bez dvou centimetrů dva metry vysoký rodák ze San Franciska odstartoval svou profesionální kariéru před rokem a od té doby udělal velký kus práce. Na žebříčku ATP mu v tuto chvíli patří 90. příčka, díky které má právo navštěvovat zajímavé podniky. V posledních týdnech nechyběl na turnajích všech kategorií, ale zdaleka se mu nevedlo tak jako v úvodu sezony, kdy se na domácí půdě probojoval do čtvrtfinále v Memphisu a Las Vegas. Na jiných kontinentech si nepřipsal žádný úspěch, ba naopak, většinou končil v prvním kole. Nyní se však vrací do rodné země, kde se mu hned podařilo zvítězit. V úvodním kole Indianapolis Tennis Championships si celkem hladce ve dvou setech s Francouzem Benneteauem.

Navázat na tento úspěch se dnes pokusí v souboji s ještě o 10 centimetrů vyšším tenistou. Zkušený Karlovič jednoznačně vyniká svými fyzickými parametry, se svou výškou 208 cm je vůbec nejvyšším hráčem na okruhu ATP. I díky tomu praktikuje taktiku servis - volej, a sebrat mu podání tak není nikdy nic jednoduchého. Důkazem je i hned několik letošních zajímavých turnajových úspěchů. Nejlépe se mu kupodivu vedlo na antuce v Houstonu, kde vyhrál a připsal si tak svůj vůbec první turnajový triumf na okruhu ATP. Před měsícem a půl si pak připsal další na trávě v Nottinghamu. Do finále se navíc probojoval v San Jose a čtvrtfinále si zahrál v Čennaí a na tradičním Queen's Club v Londýně. Po následném Wimbledonu, na kterém neuspěl, když vypadl hned v úvodním kole po pětisetové bitvě s Fabricem Santorem, si dopřával odpočinku. Do kolotoče ATP naskočil až tento týden v Indianapolis, kde si už poradil s Brazilcem Saem.

Vzájemná bilance, jak bylo zmíněno výše, hovoří pro Američana. Myslíte si, že Querrey svou pozitivní bilanci potvrdí? Potom si na něj vsaďte - kurs je 2.05. Věříte-li v opak, využijte kursu 1.60, který bookmakeři společnosti Bwin vypsali na Chorvata.

Reklama