Hlavní obsah

Španělé vyzvou zatím neporažené Rusy

Mistrovství Evropy v basketbale pokračuje souboji osmifinálové skupiny F. Posledním utkáním, které se dnes odehraje na palubovce v Madridu bude souboj mezi domácími Španěly a silným Rusy.

Článek

Úřadující mistři světa letos pořádají evropský šampionát, na němž si doposud vedou na jedničku s mínusem. Ten mínus vyjadřuje jedinou ztrátu, kterou prozatím utrpěli za jednobodovou prohru s Chorvatskem. V ostatních utkáních Španělé dominovali, a bylo tomu tak i předevčírem v repríze finále loňského světového šampionátu, na němž v boji o zlato porazili Řecko. V pátek druhý nejlepší celek porazili 18bodovým rozdílem, když se o 15 bodů zasloužil pivot Memphisu Paul Gasol, jenž v loňském finále pro zranění kotníku chyběl.

Dnes je čeká soupeř, který je na tom ještě lépe. Rusko nepoznala na turnaji prozatím chuť porážky, když v základní skupině porazilo Srbsko, Izrael i Řecko. Krátký na ně byl v pátek i výběr Portugalska, který reprezentantům z největší země světa podlehl v poměru 65:78. Šestnáct bodů Portugalcům nastřílela největší opora Rusů Andrej Kirilenko, klubový hráč Utahu. Tímto výsledkem si Rusové prakticky zajistili postup do čtvrtfinále. „Naši silnou stránkou je obrana a doskoky,“ konstatoval rodilý Američan Jon Robert Holden reprezentující Rusko.

Španěly dnes čeká velmi těžký soupeř, přesto bookmakeři společnosti bwin favorizují domácí, na něž vypsali kurs 1.25. Rusové jsou tedy i přes své výsledky na šampionátu outsidery a u bwin si na ně můžete vsadit s kursem 3.55.

Reklama