Hlavní obsah

Edmonton zůstává doma a hostí Philadelphii

Eurotip.cz

Pouze dva týmy si dnes v NHL nezahrají. Na mnoho zajímavých utkání se diváci mohou těšit přímo na území Kanady. Poslední utkání Toronta s Montrealem bylo v dubnu nemírně dramatické a jeho výsledek nepomohl do play off ani jednomu klubu. Edmonton hostí v mezikonferenčním duelu dvou vloni zklamaných týmů Philadelphii.

Článek

Olejáři v první sezóně po výluce mířili ke Stanley Cupu. Po prohře v poslední sérii předminulého play off je však opustili dva zkušení matadoři a další hráči. Edmonton začal minulou sezónu nadějně, ale ve velmi vyrovnané severozápadní divizi se následně neprosadil. Při uzávěrce přestupů poslal pryč dokonce i svého kapitána, který však přesto vyhrál kanadské bodování mužstva. V létě se vedení klubu muselo vyrovnat s nepochopitelným úhybným manévrem jednoho centra. Přesto se diváci v Edmontonu mohou těšit na zajímavě obměněné mužstvo. V obraně uvidí po roční pauze opět Švéda Tärnströma a především nové posily Souraye a Fina Pitkänena. Šmíd naopak v kempu nepřesvědčil a po úspěšné loňské sezóně začíná na farmě.

Philadelphia prožila vloni sezónu hrůzy, v níž nepomohlo vůbec nic. Klub se snažil již během ročníku proměnit lidi na všech možných postech a pokud jde o hokejisty, byl dosti aktivní i v letní pauze. Letci chtějí ovšem co nejdříve vzhůru. Snad proto se v týmu postupně sešli hned tři dvojice hráčů, kteří spolu nastupovali vloni v jiných mužstvech. Jedná se o brankáře Birona a útočníka Briera, obránce Timonena a útočníka Hartnella a konečně i o útočníky Lupula a nového kapitána Smithe, kteří ještě na jaře oblékali dres dnes domácího klubu. V prvním utkání nové sezóny pomohl Philadelphii vhodný mix dvou klubových starousedlíků s nově příchozím střelcem. Přestože zahajovací utkání hrál tým venku, nutil svého čtvrtečního soka k mnoha faulům, díky čemuž si zahrál mnoho přesilovek.

Dnešním soupeřům se první zápasy vydařily. Oba zvítězili dokonce stejným skóre. Bookmakeři bwin snad i z tohoto důvodu vidí zápas jako velmi vyrovnaný. Edmonton vyhrál ve čtvrtek až v samostatných nájezdech. Dnes si lze na jeho výhru v normální hrací době vsadit v kursu 2,45 . Hostující Philadelphia pokračuje v cestování po severozápadní divizi. U dnešního soupeře byla na návštěve naposledy před pěti lety a pokud ho obere o všechny body, stane se tak v kursu 2,40 .

Reklama