Hlavní obsah

Vedoucí tým míří do Znojma

Eurotip.cz

Česká extraliga ledního hokeje má po delší době na programu opět kompletní kolo v jediném dni. Slavia Praha pokračuje v započatém a dosud velmi úspěšném cestování směrem do Liberce. V Litvínově se utkají dva zatím zklamané týmy, protože na jeho led zavítá Kladno. České Budějovice zůstanou na jihu, ale přesunou se východním směrem do Znojma.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Orli zatím sehrávají utkání, která končí velmi těsnými výsledky. V neděli poprvé od úvodního kola prohráli více než o jeden gól, když o osudu zápasu bylo rozhodnuto již po dvou třetinách utkání. Znojmo tak přerušilo nadějnou sérii, která naznačovala možný vzestup, protože předtím dvakrát za sebou vyhrálo alespoň mimo normální hrací dobu. Domácí celek se dostal do problémů i kvůli zraněním. Situace se však postupně zlepšuje, což by dnes měl dokumentovat návrat zkušeného obránce a kapitána Bičánka. Do branky se již minulý týden vrátil i Trvaj, ale trio Mojžíš, Chmelíř a Štach neuvidí znojemští diváci na ledě ani tentokrát.

České Budějovice před sezónou vyhlásily smělý cíl, který se snaží naplňovat od prvních kol. Výrazně je nastartovala tři utkání, která sehrály před vlastním publikem v řadě za sebou. Hokejistům z jihu Čech narostlo sebevědomí, což se projevilo nejnověji v neděli. Podařilo se jim totiž po sedmi letech zvítězit v normální hrací době na ledě obhájce dvou posledních titulů mistra extraligy. Všechna utkání odchytal zatím Turek, který stoupá vzhůru v brankářských statistikách a jedinou drobnou pihou na kráse může být fakt, že dosud nedokázal ani jednou udržet čisté konto. Spoluhráči se však také snaží a České Budějovice jsou tedy týmem, který se zatím prezentuje druhým nejlepším útokem a druhou nejlepší obranou v extralize.

Bookmakeři bwin i z tohoto důvodu mírně v dnešním zápase favorizují hostující celek. Na druhou tříbodovou výhru Znojma v této sezóně vypsali kurs 2,5 . Domácí tým si před vlastním publikem se soupeřem po jeho návratu mezi elitu vždy dokázal poradit. České Budějovice ovšem prožívají skvělý vstup do sezóny, který budou chtít ziskem dalších tří bodů potvrdit i tentokrát. Pokud se jim to zdaří, stane se tak v kursu 2,3 .

Reklama