Hlavní obsah

Slavia má nabitý program

Tři dny po derby čeká fotbalisty Slavie další zápas. Tentokrát své síly nezměří se Sevillou, Steauou Bukurešť, Ajaxem Amsterdam ani Spartou, ale pouze s divizním celkem SK Líšeň, se kterým odehraje utkání Poháru ČMFS.

Článek

Jak už to tak bývá, papírově slabší tým bude mít výhodu domácího prostředí. Klub z okraje Brna sice nasadil poměrně vysokou cenu vstupenek (100-150 Kč), přesto se po 1700 lístcích jen zaprášilo. Na poslední chvíli se navíc stavěla tribuna za 170 tisíc korun, která pojme tisíc diváků. „A to nám ještě primátor Onderka, který na zápas také dorazí, vyjednal slevu,“ řekl předseda klubu Karel Hladiš. „Je to obrovská odměna pro celou Líšeň,“ prohlásil o zápase nejvyšší muž líšeňského fotbalu.

I přes velké přípravy nemají dnes domácí moc velké šance. „Ale šance tu je vždycky. A víte co. Je pohání peníze, zatímco nás radost a láska ke hře. A to je to nejlepší palivo,“ konstatoval trenér Bohumil Smrček, který si přeje, aby zápas skončil remízou a na penalty zvítězili samozřejmě jeho svěřenci.

To však nebude jistě chtít dopustit pražská Slavia - účastník letošního ročníku Ligy mistrů a momentálně vedoucí celek Gambrinus ligy. Nabitý program Slavia ale musí kompenzovat širším hráčským kádrem a dnes se tak na hřišti objeví i dosti neznámí fotbalisté. Zranění do hry nepustí Dušana Šventa, Martina Latku, Vladimíra Šmicra, a Petra Jandu, který se musel podrobit artroskopickému vyšetření kolene.

Problémy mají také Erich Brabec, Michal Švec a Mickael Tavares. Reprezentační povinnosti vyřadili Daniela Pudila, Stanislava Vlčka, Matěje Krajčíka, Tijani Belaida, Marka Suchého, Jakuba Diviše a Theodora Gebre Selassie. Šanci tak dostane velký počet hráčů „B“ týmu - Martin Gabriel, Lukáš Kopřiva, Petr Kobler, Michal Helda a Milan Černý. „Se všemi absencemi se musíme vyrovnat a samozřejmě postoupit. Věřím, že všichni hráči, kteří dostanou příležitost, ji využíjí k tomu, aby bojovali o základní sestavu,“ konstatoval trenér Karel Jarolím.

Slavia je i přes velké absence jasným favoritem a celkem pochopitelně nabízí na její vítězství sázková kancelář bwin hubený kurs 1.06. Naopak na výhru domácích si můžete vsadit s kursem 16.00 rovných. Na remízu je kurs o něco menší - 9.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články